Εντυπωσιακό έργο του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου κοσμεί την Όπερα του Ντουμπάι

Η Μαρία Κάλλας και ο εορτασμός των 100 χρόνων από τη γέννηση της αποτέλεσαν την αφορμή για μια σειρά εκθέσεων σε διάφορες πόλεις του κόσμου για τον διεθνή φήμης Έλληνα Γλύπτη με καταγωγή από την Αρκαδία Νίκο Φλώρο.


Το εντυπωσιακό του έργο, το οποίο αντλεί έμπνευση από τη Βιολέτα την ηρωίδα που ενσάρκωσε η Μαρία Κάλλας στη γνωστή όπερα του Βέρντι La Traviata θα κοσμεί την Όπερα του Ντουμπάι έως τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023, ενώ είναι κατασκευασμένο από χιλιάδες ίνες ανακυκλώσιμου αλουμινίου με διαστάσεις 180 Χ 250 εκ.


Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Άμπου Ντάμπι ενώ είναι η πρώτη επίσημη εκτός Ελλάδας παρουσίαση έργων Έλληνα καλλιτέχνη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.
Στα εγκαίνιά της πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την παρουσία και το σημαντικό έργο του Έλληνα γλύπτη ενώ ο επόμενος σταθμός για τον καλλιτέχνη θα είναι η Ιταλία.
Ο διεθνούς φήμης γλύπτης Νίκος Φλώρος εμπνέεται ιδιαίτερη από το ανακυκλώσιμο αλουμίνιο αλλά και από άλλα καθημερινά υλικά όπως το χαρτί των εφημερίδων ενώ τα έργα του αντλούν πολύ συχνά τη θεματική τους από γυναικείες προσωπικότητες ή ιερά θέματα όπως τα Πάθη του Χριστού.


Βιογραφικό καλλιτέχνη
Ο Νίκος Φλώρος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας, μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ έζησε και εργάστηκε σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Έχει κερδίσει τον θαυμασμό του εικαστικού κοινού, μεταξύ άλλων σε Νέα Υόρκη, Ρώμη, Αμπού Ντάμπι, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία Πορτογαλία, Αυστραλία ενώ έχει λάβει δεκάδες βραβεία και διακρίσεις και έχει εκθέσει στα μεγαλύτερα μουσεία παγκοσμίως. Η τέχνη του έχει απασχολήσει πολλές φορές το διεθνή τύπο.

Σχετικές δημοσιεύσεις