Εντολή στον Περιφερειάρχη έδωσε το Πε.Συ. για αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών στην Παλαιόχουνη

8 Ιουνίου 2018  /   Χωρίς Σχόλια

Με σημαντικές απώλειες (από την παράταξη της πλειοψηφίας) ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης πήρε την Τετάρτη (6/6/2018) από το Περιφερερειακό Συμβούλιο την εντολή για τις κατά νόμο ενέργειες για αναγκαστική απαλλοτρίωση εδαφικών εκτάσεων στην περιοχή της Παλαιόχουνης και Σκάλας, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για συμβασιοποίηση του έργου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με ΣΔΙΤ, που σύμφωνα με δήλωσή του πρόκειται να συμβεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018.
Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αν κι εμφανώς φορτισμένη, εξελίχθηκε σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού, με την αντιπολίτευση να εξακοντίζει τα βέλη της κυρίως στον περιφερειάρχη, αφενός για λάθος χειρισμούς που οδήγησαν ή και οδηγούν σ’ ένα καθυστερημένο και αμφίβολο από πλευράς οικονομικού κόστους αποτέλεσμα, αφετέρου σε «φαραωνικό» κι αντισυμβατικό με το περιβάλλον έργο.
Μικρό ενδιαφέρον έχει, πλέον, ποια στάση κράτησε κάθε μια από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αφού ο περιφερειάρχης, παρά την ανοιχτή υπονόμευση που του επιφύλαξε τον τελευταίο καιρό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατάφερε να εξασφαλίσει 25 από τις 33 ψήφους της πλειοψηφίας, γεγονός που προδίδει πως Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής στα μείζονα ομονοούν!
Η αντιπολίτευση εξασφάλισε 12 αρνητικές ψήφους στο ζήτημα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ιδιοκτησιών στην Παλαιόχουνη, ενώ «λευκή» ψήφο έδωσε ο Μεσσήνιος (μέχρι πρότινος θεματικός αντιπεριφερειάρχης) Περικλής Μαντάς, που αποπέμθηκε από τη θέση του με απόφαση του περιφερειάρχη, καταλογίζοντάς του ολιγωρία ενημέρωσης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έλαβαν χώρα στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκλεισε ―αυτή τη φορά όχι και τόσο θριαμβευτικά― την ομιλία του στο Πε.Συ, παρά το ενθαρρυντικό γι’ αυτόν και την πολιτική του επιλογή αποτέλεσμα.
Απλώς, σημείωσε πως «σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τους πολίτες της Πελοποννήσου» και φανερά χολωμένος για τη στάση της ηγετικής ομάδας του κόμματός του δεν δίστασε να ρίξει και δυο «μπαλωθιές» κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κατά του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Αναφερόμενος στον πρώτο διερωτήθηκε: «Καλά τώρα, δεν ξέρουμε ποιος σκότωσε τον Λαμπράκη;», για δε τον δεύτερο ανέφερε πως κάτω από τα ονόματα των 11 βουλευτών της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που υπονόμευσαν το έργο βρέθηκε και το όνομα ενός πρώην Πρωθυπουργού! Δηλαδή του Σαμαρά!!
Ευκαιρίας δοθείσης, κι απευθυνόμενος σε γνωστό τοπικό καναλάρχη, θέλησε να επικαιροποιήσει τις κεντρώες και φιλελεύθερες αντιλήψεις του, λέγοντάς του: «Εσείς εμπνέεστε από τη Χρυσή Αυγή, εμείς τη θεωρούμε κατάρα!».
Ο καθένας αντιλαμβάνεται, πλέον, ότι ο Πέτρος Τατούλης αποτελεί παρελθόν για τη Ν.Δ., καθώς έχει συγκρουστεί διαδοχικά με δύο πρώην πρωθυπουργούς (Καραμανλή και Σαμαρά) και τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *