Προτάσεις από την Ένωση Ενεργών Πολιτών για τα προβλήματα της Τρίπολης

20 Δεκεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

Η Ένωση Ενεργών Πολιτών παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα προβλήματα της πόλης μας, όπως αυτά εμφανίζονται καθημερινά ενώπιον μας, και μας καταγγέλλουν οι συμπολίτες μας.

1) Οι καφετέριες πρέπει και οφείλουν να έχουν ομοιόμορφα στέγαστρα στους δημόσιους χώρους τους οποίους νόμιμα χρησιμοποιούν, όπως π.χ. (πέργκολες) ώστε να μην παρουσιάζουν κακή αισθητική της πόλης μας. Όσον αφορά στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων επί των πεζόδρομων και πεζοδρομίων -ιδιαίτερα στις οδούς Δεληγιάννη και Εθν. Aντίστασης, Τ. Σεχιώτη και πλατεία Μαλλιαροπουλείου, το θέαμα είναι λυπηρό. Οι διερχόμενοι συμπολίτες μας πρέπει να κάνουν άλματα για να περάσουν, και μάλιστα όταν είναι παρέα πρέπει να βαδίζουν ένας – ένας. Ειδικά οι καφετέριες που βρίσκονται πέριξ της πλατείας Μαλλιαροπουλείου σε λίγο θα έχουν καταλάβει όλη την πλατεία, ίσως μπουν και μέσα στο Μαλλιαροπούλειο ή τo διαμορφώσουν σε Roof Garden.
2) Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές ότι στη διασταύρωση Αγ. Κων/νου και Παπαρηγοπούλου δεν υπάρχουν κολωνάκια με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διέλευση των οχημάτων, αφού είναι άλλα παρκαρισμένα στις δυο πλευρές του δρόμου. Εκεί υπάρχει και φωτεινός σηματοδότης.
3) Επανειλημμένως έχουμε επισημάνει ότι οι φωτεινοί σηματοδότες στη διασταύρωση Ελ. Βενιζέλου – Δήμητρος είναι τοποθετημένοι σε λάθος
σημείο με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνοι όπως λειτουργούν και να έχουν γίνει αιτία ατυχημάτων.
4) Στην οδό Νεομάρτυρος – Δημητρίου η έλλειψη σημάτων επί του δρόμου, και το αδιέξοδο λίγο πριν την πλατεία, δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στα οχήματα που στρίβουν και εγκλωβίζονται στο αδιέξοδο, κάνοντας μπρος-πίσω με κίνδυνο ατυχημάτων. Η πινακίδα θα πρέπει να τοποθετηθεί στη γωνία Νεομάρτυρος – Δημητρίου και Γρηγορίου E’.
5) Οι αδέσποτοι σκύλοι παρά τη διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και οριστικά, παρελαύνουν υπερήφανα στις πλατείες και στις οδούς της πόλης, τρομοκρατώντας τους διερχόμενους συμπολίτες μας.
6) Συμπολίτες μας καταγγέλλουν ότι μερικοί παρκάρουν σε πεζοδρόμια παράνομα και όταν τους αφαιρούνται οι πινακίδες, πηγαίνουν στη Δημοτική Αρχή και τις παίρνουν. Έτσι φαίνεται εφαρμόζεται η Διοίκηση στο Δήμο μας. Οι αφελείς εφαρμόζουν τους νόμους. Άρα στην Ελλάδα οι νόμοι είναι για τους αφελείς ή ανόητους;

Το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *