ΕΛΓΑ: Σχετικά με την αναβολή της σύσκεψης στο Άστρος

31 Ιουλίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος (φωτ.), αμέσως μετά την εκδήλωση του ακραίου καιρικού φαινομένου καύσωνος τον μήνα Μάιο 2020, το οποίο έπληξε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με πρωτοβουλία του ζήτησε από τον Περιφερειάρχη, κ. Παναγιώτη Νίκα, την πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων για την εξέταση των συνεπειών στις καλλιέργειες.
Ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας ανταποκρίθηκε αμέσως και η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου, στην οποία ο ΕΛΓΑ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Δούκα και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, την Γενική Γραμματέα κ. Χρυσούλα Γάσπαρη και τον Διευθυντή Ασφαλίσεων κ. Σταύρο Καουκάκη.
Έκτοτε, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ είναι σε αναμονή της υποβολής πορισμάτων τόσο από τις ΔΑΟΚ της Περιφέρειας, όσο και από τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης.
Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης, με τους εκπροσώπους των αγροτών της Αρκαδίας και τον δήμαρχο της Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργο Καμπύλη, για την αντιμετώπιση του όλου θέματος.
Μέχρι στιγμής η μόνη εισήγηση η οποία έχει υποβληθεί στην Διοίκηση του ΕΛΓΑ είναι η εισήγηση του κ. Γ. Καμπύλη, δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας.
Ουδεμία άλλη εισήγηση έχει υποβληθεί στον ΕΛΓΑ από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.
Αυτός είναι και ο λόγος της ματαίωσης της συσκέψεως στο Άστρος, σήμερα 29 Ιουλίου, διότι ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ έθεσε ως προϋπόθεση την υποβολή των σχετικών εκθέσεων για να οργανωθεί η όλη συζήτηση επί αντικειμενικής βάσεως.
Σήμερα το πρωί, κατόπιν νέας επικοινωνίας του ΕΛΓΑ με τον κ. Γιώργο Περδικάρη, με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, κ. Γιώργο Καμπύλη, τον πρώην δήμαρχο κ. Γιώργο Δαλιάνη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, ορίστηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου και ώρα 10 π.μ. νέα σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων. Γραφείο Τύπου ΕΛΓΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *