Έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ραδιόφωνο, στην Τρίπολη

Η ομάδα «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού», συνεχίζοντας τις εκθέσεις της, κάνει μια νοσταλγική στάση, για να τιμήσει το Ραδιόφωνο, αυτό το τόσο σημαντικό μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τεράστια συμβολή στην Ιστορία και την Κοινωνία.

Η θεματική έκθεση θα έχει τον τίτλο «Μέρες Ραδιοφώνου» και θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 25 Νοεμβρίου, στον χώρο του εμβληματικού, ιστορικού και διατηρητέου, πέτρινου κτίσματος που βρίσκεται στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου (Ανεξαρτησίας), όπου στεγαζόταν για χρόνια η “ΕΡΑ Τρίπολης” (κτίριο που ανήκει στην Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας).


Παράλληλα με τους πίνακες ζωγραφικής, στον χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση με παλιούς ραδιοφωνικούς δέκτες από συλλέκτες, καθώς επίσης και η ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, η οποία στηρίζει ενεργά την εν λόγω έκθεση ως χορηγός θα είναι και η ίδια εκθέτης του ραδιοφωνικού εξοπλισμού του σταθμού της, με αντικείμενα που πλέον αποτελούν μουσειακό υλικό.

Τα Εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 19:00, παρουσία των καλλιτεχνών/ επιβατών της Ομάδας μας και όλων οσων συμμετείχαν στη διοργάνωση, θα γίνουν ομιλίες απο το εμψυχο δυναμικό της ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και η εκδήλωση θα ντυθεί μουσικά από τα μαγικά χέρια της συνεπιβάτιδάς μας, Αμαλίας Γούλα, η οποία θα παίξει με το πιάνο της ομορφες μελωδίες.


Καλεσμένοι όλοι όσοι αγαπούν την Τέχνη της Ζωγραφικής της Μουσικής και το Ραδιόφωνο

Λίγα λόγια για την ομάδα «Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού», μέσα από τις εκθέσεις που έχει διοργανώσει:
• 2019, Οι επιβάτες στο τρένο του πολιτισμού συγκεντρώθηκαν πρώτη φορά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Τρίπολης και διοργάνωσαν ομαδική έκθεση ζωγραφικής με παράλληλες δράσεις στην αίθουσα αναμονής του σταθμού. (Διάρκεια έκθεσης 12-30 Ιουνίου 2013)
• 2021, Η δεύτερη ομαδική έκθεση έγινε στο φουαγιέ του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου με έργα ζωγραφικής πάνω σε στίχους του Κώστα Καρυωτάκη και παράλληλες εκδηλώσεις (θεατρική παράσταση, προβολή ταινίας με θέμα τον αγαπημένο συμπολίτη μας σπουδαίο ποιητή). Υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης. Διάρκεια έκθεσης 18 – 26 Ιουνίου 2021
• 2022, στον πολιτιστικό χώρο «Ευτοπία», πρώην Χρωματουργεία Λουκαΐτη (Διάρκεια έκθεσης: 19 – 30/6/2022)
• 2022, Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «…Ιστορίες χρωμάτων» στο φουαγιέ του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας (Διάρκεια έκθεσης: 23-31 Ιουλίου 2022)
• 2022, στον εμβληματικό χώρο του Πύργου της Λεβένταινας στην Καρύταινα. Υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών». Διάρκεια από τις 3 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022
• 2022, Η θεματική έκθεσή με τίτλο «Στη σκιά των ποιητών – Κώστας. Καρυωτάκης – Μαρία Πολυδούρη», τα δύο τέκνα που γέννησε η Τρίπολη και η Καλαμάτα αντίστοιχα. Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Διάρκεια έκθεσης: από τις 6 έως τις 22 Νοεμβρίου 2022
• 2023, Η θεματική έκθεσή με τίτλο «Η γυναίκα στην Τέχνη», έκθεση και σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης για την ημέρα της γυναίκας. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου. Διάρκεια έκθεσης 8-20 Μαρτίου 2023.
• 2023 Υπαίθρια έκθεση στο πάρκο των Φιλοδένδρων στην Τρίπολη (μια μικρή πολύχρωμη δροσερή αναπνοή μεσα στον καύσωνα), από τις 13 έως και 15 Ιουλίου 2023
• 2023 Υπαίθρια έκθεση στην πλατεία Λιμανιού στο Παραλιο Αστρος (29 Ιουλιου)
• 2023 Υπαίθρια έκθεση στο πανέμορφο και φιλόξενο Ροεινό Αρκαδίας, (Σάββατο 12 Αυγούστου)
Περισσότερα για την Ομάδα, στη σελίδα της στο Facebook: Επιβάτες στο τρένο του πολιτισμού και στο email: epivates.sto.treno.tou.politismou@gmail.com.

Σχετικές δημοσιεύσεις