Εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανωνει εκδηλώσεις για την «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος», οι οποίες πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων καταστημάτων από τη δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας.


10.30 Επιμνημόσυνη Δέηση για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου. Εκφώνηση ομιλίας από τον κ. Ηλία Χαλκιά, καθηγητή Φιλόλογο.


11.00 Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου και του Συλλόγου Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας, στο Μνημείο των Προσφύγων της Μικράς Ασίας (Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας «Γεώργιος Καραγιάννης»), όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Σχετικές δημοσιεύσεις