Εξάμηνη παράταση στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

14 Μαρτίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΠαράταση περίπου για έξι μήνες θα δοθεί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου, ενώ για τα ΚΗΦΗ μέχρι το τέλος του 2013. Αυτό προέκυψε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (12/3), στην οποία παραβρέθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ η πρόταση της ΚΕΔΕ ήταν να δοθεί εννιάμηνη παράταση.
Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει διασφαλιστεί ο τρόπος χρηματοδότησης της παράτασης του προγράμματος, καθώς και ότι οι δήμοι, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές δυνατότητές τους, ήδη έχουν συμβάλει στο πρόγραμμα για το πρώτο τρίμηνο του 2013 με το ποσό των 15 εκ. ευρώ, από τους δικούς τους προϋπολογισμούς. Η ΚΕΔΕ προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεχιστεί η χρηματοδότηση με τον ίδιο τρόπο και η Κυβέρνηση θα πρέπει εγκαίρως να διασφαλίσει τα πλέον των 30 εκ. ευρώ που απαιτούνται για τη συνέχιση του προγράμματος.
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επαναβεβαίωσε επίσης τη θέση του ότι αν δεν τροποποιηθούν τα κριτήρια και οι όροι ένταξης στο νέο πρόγραμμα «Κατ΄ οίκον φροντίδα συνταξιούχων», πολλοί μέχρι τώρα ωφελούμενοι και με μεγάλες ανάγκες φροντίδας, θα βρεθούν εκτός προγράμματος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *