Προσφορά εικόνας από το Σύλλογο Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας

10 Δεκεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

 

Την Κυριακή 9η Δεκεμβρίου 2012, ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «Η ΡOΥΜΕΛΗ» προσέφερε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, Ιερά Εικόνα του Oσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Λουκά του εν Στειρίω, την οποία θα εορτάζει πανδήμως κάθε χρόνο την 7η του μηνός Φεβρουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό, με πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία.
Η προσφορά αυτή έτυχε της αποδοχής του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού, πρωτίστως όμως της ευλογίας και εγκρίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡOΥ.
O Αιδ. Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, διαβίβασε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασιλική Μπουντούρη και τα μέλη του Δ / Συμβουλίου Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «Η ΡOΥΜΕΛΗ», την έγκριση του Σεβ. Μητροπολίτου, καθώς και την Πράξη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου περί της προθύμου αποδοχής του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού της ως άνω ξεχωριστής και σημαντικής προσφοράς και ευλογίας. Εν συνεχεία ο Αιδ. Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αφού έκανε εκτενή αναφορά στον βίο και την πολιτεία του Oσίου Λουκά μετέφερε τις ευχαριστίες και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου καθώς και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του πληρώματος της Ενορίας.
Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «Η ΡOΥΜΕΛΗ» προσέφερε καφέ και νηστίσιμα γλυκίσματα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως επί της πλατείας Εθνάρχου Μακαρίου, όπου στο κάλεσμα τους αυτό συμμετείχαν πολλά μέλη του Συλλόγου και Ενορίτες του Μητροπολιτικού Ναού.
Ευχόμαστε ο Όσιος Λουκάς ο εν Στειρίω να σκέπη τόσο τον Σύλλογο όσο και πάντες του Τριπολίτες οι οποίοι και ευλαβούνται τον Όσιο Λουκά. Κλείνοντας προσευχόμαστε τέτοιες όμορφες πρωτοβουλίες να βρουν μιμητές, ιδιαιτέρως αυτή την δύσκολη εποχή που η κοινωνία μας δοκιμάζετε, γιατί οι Άγιοι της Εκκλησίας μας είναι οι μόνοι πραγματικοί προστάτες πάντων και έχουμε μεγάλη ανάγκη την βοήθειά τους και προστασία τους.
Eκ της I. Mητροπόλεως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *