Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στην Αρκαδία

21 Νοεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών, ενώ εξιχνιάστηκαν σαράντα δύο (42) κλοπές και απόπειρες κλοπής μετασχηματιστών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.

Συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή 18-11-2012, στην Τρίπολη Αρκαδίας, δυο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 20 και 30 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, έως και την Κυριακή 18-11-2012, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν διαπράξει τριάντα εννέα (39) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπής μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.
Επιπλέον κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.
Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που υπερβαίνει τις -250.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπόλοιπων μελών της ομάδας, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

(Αστυνομικό Δελτίο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *