Εγκαίνια Αναρριχητικού Πεδίου στη Νεστάνη

Ο ΕΟΣ Τρίπολης σας καλεί στα εγκαίνια του Αναρριχητικού Πεδίου Νεστάνης, που διοργανώνει με το Δήμο Τρίπολης και τον Προοδευτικό Σύλλογο Νεστάνης, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.


Οι πρώτες διαδρομές στο αναρριχητικό πεδίο Νεστάνης ανοίχτηκαν το 2000 στα πλαίσια μιας σχολής αναρρίχησης που είχε διοργανώσει τότε ο ΕΟΣ Τρίπολης. Ακολούθησαν αρκετά χρόνια παύσης μέχρι το 2018, που ξεκίνησε δειλά δειλά η περεταίρω ανάπτυξη του πεδίου με το άνοιγμα τριών νέων διαδρομών. Το αμέσως επόμενο έτος, το πλάνο για το άνοιγμα αρκετών νέων αναρριχητικών διαδρομών είχε ριζωθεί καλά στο μυαλό των μελών του ΕΟΣ Τρίπολης, οπότε και κάναμε μια παρουσίαση στον Προοδευτικό Σύλλογο Νεστάνης, οι οποίοι αγκάλιασαν τα σχέδιά μας εμπράκτως, χρηματοδοτώντας το άνοιγμα 10 νέων διαδρομών.


Έχουμε φτάσει λοιπόν στο 2023 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με χρηματοδότηση του Δήμου Τρίπολης και υλοποίηση από το climbing greece, έχουμε 60 νέες αναρριχητικές διαδρομές στο βράχο της Νεστάνης, οι οποίες έχουν προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες.


Πλέον ο βράχος της Νεστάνης αποτελείται από 5 sectors και υπάρχει ακόμα ένα με 15 διαδρομές στον απέναντι βράχο. Οι διαδρομές ποικίλουν βαθμολογικά από 4c έως 8b και προσφέρουν αρκετές γραμμές για όλους τους αναρριχητές.


Σας περιμένουμε να γνωρίσετε το ανανεωμένο αναρριχητικό πεδίο της Νεστάνης, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση των εγκαινίων θα περιλαμβάνει:
αναρρίχηση όλη μέρα


11:00-13:00 αναρρίχησης για όλους, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και άτομα που δεν έχουν ξανακάνει
18:00 αγιασμός στο Πάρκο Βουλωμένης
18:30 ομιλίες- χαιρετισμοί
19:30 φαγητό και μουσική

http://www.eostripolis.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις