Δραματική έκκληση Χριστογιαννόπουλου: Η μόνιμη πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη είναι η απολιγνιτοποίηση!

Τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή της Μεγαλόπολης έθεσε ως πρωταρχικό αίτημα ο δήμαρχος Αθ. Χριστογιαννόπουλος (φωτ.), κατά την κοινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (28/8) στην Τρίπολη, με θέμα τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αρκαδία.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτές κι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Η ένταση της φωτιάς στον Δήμο μας ήταν πάρα πολύ μεγάλη, αλλά υπήρξε πραγματικά μια εξαιρετική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Η πυροσβεστική κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια, ο Δήμος παρών από την αρχή ως το τέλος, η Περιφέρεια και πάρα πολλοί κάτοικοι και εθελοντές. Από αυτήν την πυρκαγιά οι συνέπειες αργά ή γρήγορα θα θεραπευτούν. Όμως, η μόνιμη πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη είναι η απολιγνιτοποίηση.
Το πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης, γι’ αυτό δεν μπορεί ο Δήμος μας να εξισωθεί με τους όμορους Δήμους, γιατί μια τέτοια εξίσωση μας ακυρώνει» είπε ο κ. Χριστογιαννόπουλος.
Επίσης, ζήτησε από την Πολιτεία και τους παριστάμενους εκπροσώπους των φορέων κ.κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρο της ΚΕΕΕ και Γιώργο Καββαθά, Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, να βοηθήσουν, ώστε να γίνει με σύντομες διαδικασίες η δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει για τη Μεγαλόπολη αποκατάσταση.
(Η ζωντανή ομιλία του δημάρχου Μεγαλόπολης στη διεύθυνση: https: //www.youtube.com/ watch?v=wCfzPvjBh3g)

Σχετικές δημοσιεύσεις