Δριμεία δήλωση του δημάρχου Τρίπολης· κατηγορεί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για «απρέπεια, αγένεια, μικροπρέπεια & πράξη εμπάθειας…»

Αυλαία έριξε την περασμένη Κυριακή η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO, στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, κι ένας νέος ενδοοικογενειακός… καυγάς, εξ αφορμής της, ξεκίνησε!

Πριν καλά καλά οι εκθέτες μαζέψουν τις πραμάτειες τους, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης (φωτ. αριστερά), φέρεται χολωμένος γιατί κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, δεν του εδόθη ο λόγος! Μιλάει ευθέως για «απρέπεια, αγένεια, μικροπρέπεια και πράξη εμπάθειας…», χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και ομοτράπεζό του στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, Γιάννη Τρουπή (φωτ. δεξιά).

Φυσικά, ο δήμαρχος περιορίζεται στον θεσμικό του ρόλο και όπου αυτός ―κατά τη γνώμη του― ετρώθη και όχι στην επιτυχία ή μη της Έκθεσης, γεγονός το οποίο αξιολογείται από τους ίδιους τους εκθέτες, τους επισκέπτες ―που ήταν λιγότεροι από κάθε άλλη φορά―, από την υφή και τον χαρακτήρα τής Έκθεσης και αν, όντως, αυτή θα μπορούσε ν’ αποτελέσει αναπτυξιακό γεγονός, αφετηρία για κάτι περισσότερο! Τέτοιοι προβληματισμοί δεν φαίνεται ν’ απασχολούν τον δήμαρχο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, έκανε μια δήλωση χαρακτηριστική της διάστασης, του περιεχομένου, της δυναμικής και του χαρακτήρα της Έκθεσης, που αντί ν’ αναβαθμίζεται, φθίνει, για να έχει αργά ή γρήγορα την τύχη της Έκθεσης της Τεγέας.

Είπε, λοιπόν, ο περιφερειάρχης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ότι θα ήθελε να βλέπει περισσότερες επιχειρήσεις και όχι περίπτερα νομικών προσώπων, δήμων και φορέων του δημοσίου! Μάλιστα, τη δήλωσή του αυτή φρόντισε να τεκμηριώσει με τη μη παρουσία περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Έκθεση!

Θα λέγαμε, «μπράβο του»!

Αντίθετα, ο δήμαρχος Τρίπολης κυριαρχούσε με υπερμεγέθη φωτογραφία, η οποία δέσποζε στο τεράστιο περίπτερο του Δήμου Τρίπολης, όπου, εάν πρόσεχε κανείς καλά, θα έβλεπε έναρξη… προεκλογικού αγώνα του δημάρχου, για το 2028!

Ακολουθεί η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Τρίπολης, με την οποία φαίνεται να ξεκινάει ένα κλίμα τοξικότητας και αχρείαστης εσωστρέφειας ανάμεσα σε δύο σημαντικούς για την Τρίπολη και την Αρκαδία θεσμούς.

Στη φωτογραφία των εγκαινίων της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO είναι εμφανής, τόσο η απουσία του δημάρχου Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, όσο και η έκφραση του προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιάννη Τρουπή, που κραυγάζει… για γεγονός το οποίο προηγήθηκε.

Ας δούμε τι λέει ο κ. Τζιούμης:

«Τώρα που η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO έλαβε τέλος, τώρα που οι εκθέτες και οι καλεσμένοι και οι φιλοξενούμενοί μας αποχώρησαν και η Έκθεση αποτελεί, πλέον, γεγονός και κανείς δεν μπορεί να την επηρεάσει ―θετικά ή αρνητικά―, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα συμβάν, κατά κοινήν ομολογία «αδιανόητο και απαράδεκτο»· έτσι το χαρακτήρισαν και θεσμικοί επιμελητηριακοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες…
Γινόμαστε συγκεκριμένοι:
Κατά την τελετή των εγκαινίων και ενώ, ορθώς και κατά το πρωτόκολλον, εδόθη σε πολλούς και πολλές ο λόγος για χαιρετισμό ή ομιλία, αποκλείστηκε ο Δήμος στον οποίο ελάμβανε χώρα η Έκθεση και, θεωρητικά και ουσιαστικά, είχε δεχθεί και φιλοξενούσε επιχειρηματίες και παράγοντες από τους επτά νομούς της Πελοποννήσου. Εκθέτες, πολίτες, Μ.Μ.Ε – όλοι αναφέρουν ότι «μας φιλοξενεί η Τρίπολη» και όμως στον δήμαρχό της δεν επετράπη να καλωσορίσει, να απευθύνει τον πρέποντα χαιρετισμό, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο, ο άγραφος νόμος, η ευγένεια.
Ήδη οι πάντες έχουν καταδικάσει την εκ μέρους του Οργανωτού – Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ουσιαστικά δηλαδή του Προέδρου αυτού, απρέπεια με βαρύτατους χαρακτηρισμούς: απρέπεια, αγένεια, μικροπρέπεια και πράξη εμπάθειας… Πιο λαϊκός χαρακτηρισμός που ακούστηκε στην κοινωνία μας ήταν το γνωστό «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Ουσιαστικά ο αποκλεισμός του φιλοξενούντος Δήμου προσέβαλε την πόλη μας και ελύπησε όλους τους δημότες αυτού, οι οποίοι διακρίνονται για την ευγένεια, για την μεγαλοψυχία και, γενικά, για τον πολιτισμό τους. Αυτούς προσέβαλε και εξέπληξε ο κύριος πρόεδρος.
Οι θεσμοί και οι κανόνες είναι πέρα και πάνω από προσωπικές, παραταξιακές ή άλλες αντιπαραθέσεις.
Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του.»

Σχετικές δημοσιεύσεις