Δραματική έκκληση Κικίλια προς δασοκομάντος, αλλά και πολίτες, με την ευκαιρία έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

«Ζητώ από όλους μέγιστη εγρήγορση και σοβαρότητα» τόνισε ο υπουργός

Περιοδεία σε δύο βασικές πόλεις της Πελοποννήσου έκανε χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Μετά την Πάτρα επισκέφθηκε την Τρίπολη (τις έδρες των δύο όμορων περιφερειών), ώστε να έχει συναντήσεις με δασοκομάντος, πυροσβέστες και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Στην Τρίπολη, όπου συστήσαμε τη μεγαλύτερη μονάδα δασοκομάντος σε όλη την Ελλάδα, η ευρύτερη περιοχή αποτελεί προτεραιότητα για εμάς καθότι έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλες πυρκαγιές, και είναι μια περιοχή πολύ κρίσιμη και υψίστης σημασίας.» τόνισε ο κύριος Κικίλιας, διαβεβαιώνοντας ότι «φέτος έχουμε πάρει περισσότερα προληπτικά μέτρα από κάθε άλλη χρονιά. Εφαρμόζουμε το νέο δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος για πιο άμεση επέμβαση στην έναρξη της δασικής πυρκαγιάς.»

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων των εμπλεκομένων με την πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιών ο  υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, είπε από την Τρίπολη: «Ζητάω από όλους, πυροσβέστες, εθελοντές, και όλους τους ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας, τους πολίτες, μέγιστη εγρήγορση, και σοβαρότητα για να αντιμετωπίσουμε την πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που έρχεται.». Ενώ από την Πάτρα ο  υπουργός έστειλε  μήνυμα SOS προς τους πολίτες:

«Σας παρακαλώ, ξεχορταριάστε τα οικόπεδά σας, προσέξτε τα σπίτια σας, κλαδέψτε τα πεύκα που είναι γύρω-γύρω από το σπίτι σας και μπαίνουν μέσα στην αυλή σας, φροντίστε έτσι ώστε να βοηθήσετε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει ένα πυροσβεστικό όχημα για κάθε σπίτι σε όλη την Ελλάδα. Θα πρέπει όλοι μαζί να προασπίσουμε αυτή την πανέμορφη πατρίδα, είναι το σπίτι μας.»

Στην Τρίπολη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  συναντήθηκε με τους νέους δασοκομάντος στις εγκαταστάσεις της 124 ΠΒΕ Τρίπολης.

Στο πλαίσιο του νέου δόγματος του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου έχει συσταθεί η 9η ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων). Η αερομεταφερόμενη αυτή δομή, έχει ήδη εγκατασταθεί στο χωριό Άγιος Βασίλειος, λίγο έξω απ’ την Τρίπολη και είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα, με 120 δασοκομάντος.                     

ΧαρΜητρ

Σχετικές δημοσιεύσεις