Δωρεάν προγεννητικός έλεγχος και τοκετός σε άπορες γυναίκες του Δήμου Τρίπολης

15 Νοεμβρίου 2019  /   Χωρίς Σχόλια

Στην ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου Τρίπολης και μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, με σκοπό την στήριξη άπορων γυναικών στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής τους, προχώρησαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τους ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο γνωστός μαιευτήρας – γυναικολόγος, κ. Παναγιώτης Χριστόπουλος.

«Η κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να απολαμβάνει με ασφάλεια την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και τον τοκετό σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι αναλαμβάνει δωρεάν ο ίδιος τον πλήρη προγεννητικό έλεγχο αλλά και τον τοκετό σε συνεργασία με το μαιευτήριο ΛΗΤΩ, άπορων γυναικών που θα υποδεικνύουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης ευχαρίστησε τον κ. Χριστόπουλο και το μαιευτήριο ΛΗΤΩ για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία τους που απαντά στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πράξεις κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στον συνάνθρωπο μας, όπως αυτή του κ. Χριστόπουλου και του μαιευτηρίου ΛΗΤΩ του ομίλου ΥΓΕΙΑ, αξίζουν συγχαρητήρια.

Ευχαριστούμε και πάλι για την ανθρωπιά που επιδεικνύουν απέναντι σε αυτές τις γυναίκες σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά και ελπίζουμε και άλλοι γιατροί να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους».

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε και στις κοινωνικές δομές του δήμου, λέγοντας ότι συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, σημειώνοντας ότι το κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο δεν έχει την απαραίτητη ζήτηση, διότι πλέον όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Νοσοκομείο.

Υπάρχουν αρκετά χρηματοδοτικά προγράμματα που ανοίγουν και ο δήμος θα τρέξει όλες εκείνες τις διαδικασίες έτσι ώστε να ωφεληθούν οι συμπολίτες του δήμου από αυτές

Τέλος, ανέφερε ότι το ΚΔΑΠ ΑμεΑ δημοπρατείται και σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *