Δύο ώρες Aθήνα – Kαλαμάτα!!

28 Δεκεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια


Δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια – Tσακώνα

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το περασμένο Σάββατο (22/12), με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, ο νέος ανακατασκευασμένος δρόμος Παραδείσια – Τσακώνα, με τον οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας. Στην τελετή παράδοσης που έγινε στην αρχή του έργου στα Παραδείσια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:
«Χαίρομαι που παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια – Τσακώνα. Είναι ένα έργο μάλιστα στην ιδιαίτερη εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον.
Με αυτό το έργο ουσιαστικά, με την εξαίρεση μιας γέφυρας, ολοκληρώνεται ο δρόμος Κόρινθος – Καλαμάτα και η διαδρομή Αθήνα – Καλαμάτα θα είναι πια δύο ώρες. Χωρίς καμία αμφιβολία το έργο αυτό είναι ένα «ταλαιπωρημένο έργο». Με την κατολίσθηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και στη συνέχεια με όποια προβλήματα παρατηρήθηκαν.
Ωστόσο, θέλω να πω ότι σήμερα δεν είναι ώρα για γκρίνια. Είναι ώρα να σημειώσουμε ότι ένα έργο με πολλές δυσκολίες, έστω και με καθυστέρηση ολοκληρώθηκε. Και γι’ αυτό το λόγο θέλω να σημειώσω και την συμβολή όσων εργάστηκαν προκειμένου το έργο αυτό να ολοκληρωθεί. Προκάτοχοι μου υπουργοί με πρώτο τον Γιώργο Σουφλιά και τελευταίο στη σειρά τον Σταύρο Καλογιάννη, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε ασχοληθεί για να ξεπεραστούν μια σειρά από διαδικαστικά προβλήματα. Βεβαίως θέλω να σημειώσω και την συμβολή των τεχνικών εταιριών, των εργαζομένων και των υπηρεσιών του υπουργείου που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Και να πω και κάτι άλλο. Το έργο αυτό, η ολοκλήρωσή του, είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας γενικότερα για τα τεχνικά έργα. Πολλά από τα έργα αυτά μας έχουν δημιουργήσει προβλήματα ή έχουν σταματήσει τελείως λόγω του προβλήματος ρευστότητας. Αυτό εδώ το έργο ξεπέρασε τα προβλήματα. Και είμαι βέβαιος ότι τους επόμενους μήνες και τα υπόλοιπα έργα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα ξεπεράσουν τα προβλήματα τα οποία έχουν και από τον Απρίλιο θα μπουν μπουλντόζες.
Η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων θα συμβολίσει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
O αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης παρατήρησε ότι η μεταλλική τοξωτή γέφυρα στο σημείο τη μεγάλης κατολίσθησης θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί το φθινόπωρο του 2013. Για την Oλυμπία Oδό ανέφερε ότι οι τροποποιημένες συμβάσεις (μιλώντας για όλους οδικούς άξονες που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης), που θα πάνε για έγκριση στη Βουλή στα τέλη Φεβρουρίου, περιλαμβάνουν το φυσικό αντικείμενο που περιλαμβανόταν αρχικά σ’ αυτές, υπονοώντας πως θα ολοκληρωθεί έως την Τσακώνα.
O αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών Γιάννης Καρνέσης ζήτησε και πάλι συγγνώμη για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *