Δημιουργία νέου προγράμματος για τη διατήρηση θέσεων εργασίας

19 Μαρτίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

ΟΑΕΔΠαρέμβαση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικότητας, παρακολουθεί μαζί με όλους τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού. Συντασσόμαστε με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας, πρωτίστως, αλλά και με τις προσπάθειές της για την προστασία της ελληνικής οικονομίας που αναπόφευκτα θα πληγεί πολύ σοβαρά από την υγειονομική αυτή κρίση.
Εν αναμονή της δεύτερης δέσμης μέτρων που ανακοινώνονται σήμερα από τους αρμόδιους Υπουργούς, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας μία επιπλέον πρόταση για τη στήριξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων τους, που άπτεται της αρμοδιότητάς σας και που προτείνουμε να εξετάσετε ως συμπληρωματικό μέτρο σε όσα έχουν ήδη και όσα πρόκειται να ληφθούν. Η πρόταση αφορά την προκήρυξη, μέσω ΟΑΕΔ, ενός προγράμματος επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης κατά και μετά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός SARS-COV-2. Παρόμοια προγράμματα είχαν προκηρυχθεί και στο παρελθόν για την στήριξη των επιχειρήσεων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και πραγματικά αποτέλεσαν σημαντικό μέτρο στήριξης για τις πληγείσες επιχειρήσεις. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος άπτονται της κρίσης και της γνώσης των αρμοδίων φορέων, αλλά φυσικά είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω προτάσεις εξειδίκευσης ενός τέτοιου προγράμματος.
Δεδομένου ότι ένας από τους σημαντικότερους φόβους της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η εξάπλωση του κορονοϊού είναι, μαζί με τον σοβαρό κλονισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η απώλεια σημαντικών θέσεων εργασίας, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη την παρούσα πρόταση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την προστασία των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *