Δημιουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας στην Τρίπολη

22 Δεκεμβρίου 2018  /   Χωρίς Σχόλια

Σύμπραξη στην οργάνωση και τον εκ νέου σχεδιασμό των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας, στην Τρίπολη, αποφασίστηκε μεταξύ της «ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε.» και του δημάρχου Δήμου Τρίπολης, ύστερα από συνάντηση που είχαν οι ηγεσίες των δύο φορέων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, Νίκος Κουτσόγιωργας, στην εισήγησή του πρότεινε τη δημιουργία μιας άρτιας αστικής συγκοινωνίας στην Τρίπολη, αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού τόσο της πόλης, όσο και των περιαστικών περιοχών.
Τα άλλα μέλη της διοίκησης της ΚΤΕΛ Αρκαδίας κ.κ. Κώστας Βαρβατσούλης, Κώστας Μανδρώνης, Παντελής Γιαννακούρας και Αναστάσιος Μανωλόπουλος επεσήμαναν τα υφιστάμενα προβλήματα που υπάρχουν στις γραμμές των αστικών δρομολογίων και στους χώρους στάσης του επιβατικού κοινού. Μάλιστα, ζήτησαν άμεσα τη στήριξη της Πολιτείας, ώστε να παρέχουν στους πολίτες οργανωμένες αστικές διαδρομές, με παροχές εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, καθώς και νέες αναβαθμισμένες στάσεις δρομολογίων.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, αναφέρθηκε στα ζητήματα που έχουν ανακύψει σε θέματα οδοποιίας, πληγές που θα αρχίσουν να επουλώνονται σταδιακά το επόμενο διάστημα. Συμφώνησε δε να βρεθεί λύση σε προβλήματα που του επισήμαναν τα μέλη της διοίκησης, διαβεβαιώνοντας ότι επιβάλλεται η δημιουργία ενός οργανωμένου και σύγχρονου τρόπου επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών των αστικών δρομολογίων της Τρίπολης.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γνωστός συγκοινωνιολόγος, Περικλής Μεταξάς, ο οποίος αναφέρθηκε με την σειρά του, τόσο στον ενδεικτικό έλεγχο που έκανε ο ίδιος στην πόλη της Τρίπολης, όσο και στις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους στάσης των λεωφορείων, ενώ πρότεινε πώς να διαμορφωθούν οι χώροι αυτοί, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε ο επιβάτης να αναμένει το λεωφορείο, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και με ακρίβεια στα δρομολόγια, μέσω της τηλεμετρίας.
Τέλος, η διοίκηση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας και ο δήμαρχος Τρίπολης αποφάσισαν στη σύνταξη προγραμματικής σύμβασης για συνένωση δυνάμεων και συνεργασία για συγκοινωνιακή αναβάθμιση, στους περιαστικούς ιστούς της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *