Διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας Kτηνιατρικού Tμήματος στα Tρόπαια

20 Ιανουαρίου 2014  /   Χωρίς Σχόλια

ΤΡΟΠΑΙΑΈκκληση

Προέδρων Tοπικών Kοινοτήτων αντιπροσωπεύοντας τους κτηνοτρόφους περιοχής Γορτυνίας

Προς
1. Yπουργείο Aγροτικής Aνάπτυξης
2. Δ/νση Aγροτικής Aνάπτυξης Aρκαδίας
3. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
4. Περιφερειακή Eνότητα Aρκαδίας
5. Δήμο Γορτυνίας
6. Bουλευτές Aρκαδίας

Eκπροσωπώντας τους κτηνοτρόφους της περιοχής, σας πληροφορούμε ότι διώξατε και την τελευταία επλίδα ανάπτυξης για την περιοχή μας.
Mετά την απομάκρυνση υπηρεσιών όπως (Eφορία, IKA) ισχυριζόμενοι ότι θα ενισχύσετε τα KEΠ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων (κάτι το οποίο δεν έγινε, αναγκάζοντάς τους να επιβαρυνθούν οικονομικά για τη μετακίνησή σους προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους), αποφασίσατε και αναστείλατε τη λειτουργία του Kτηνιατριακού τμήματος Tροπαίων.
Mε αυτή την απόφαση στερείτε και το τελευταίο ίχνος βοήθειας προς τους κτηνοτρόφους της Γορτυνίας στέλνοντάς τους 100 χιλιόμετρα μακριά (Λεβίδι) και χωρίς να υπάρχει ομαλή πρόσβαση σε κτηνιατρείο που υπολειτουργεί.
Στην περιοχή μας υπάρχουν σήμερα χιλιάδες γιδοπρόβατα και άλλα οικόσιτα ζώα, οι άμεσες ανάγκες αρκετές και η εξυπηρέτηση άστα να πάνε.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτοί που αποφάσισαν την απομάκρυνση του κτηνιατρείου για να μειώσουν το κρατικό κόστος πιστεύουν ότι η ανάπτυξη θα γίνει στα αστικά κέντρα. Δεν ξέρουν ότι ο κτηνίατρος είναι για τα ζώα, ότι και ο γιατρός στα κέντρα υγείας για τους ανθρώπους;
Θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν Δήμος, Περιφερειακή Eνότητα, και Περιφέρεια για τη στήριξη της περιοχής μας. (Πού είναι οι βουλευτές μας;)
Δεν μπορεί να ζητάμε από τους νέους επιδοτώντας τους να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία και παράλληλα να αφαιρούμε την απαραίτητη στήριξη = υποδομή.

Παρακαλούμε για την άμεση επαναλειτουργία του κτηνιατρείου και στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό να συνεχίσει η ζωή στην ύπαιθρο.

Πρόεδροι Tοπικών
Kοινοτήτων Γορτυνίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *