Σημαντικές διακρίσεις για τους μαθητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

20 Νοεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

Με σημαντικές διακρίσεις ξεκίνησε φέτος η σχολική χρονιά για τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας και τους μαθητές της.

Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 23ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης «Κosmima» της Helexpo, τη Θεσσαλονίκη, όπου διακρίθηκαν 4 μαθήτριες κερδίζοντας και τα 3 πρώτα βραβεία (Αμάντα Πάτση, Κατερίνα Πέτρου, Κωνσταντίνα Κατσιμπίρη) αλλά και τον 2ο έπαινο (Όλγα Αλεξοπούλου).

Τον Οκτώβριο ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 8 φιναλίστ στον διεθνή διαγωνισμό «Young Designer’s Corner», που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της γνωστής διεθνούς εμπορικής έκθεσης του Μονάχου Gemworld Munich-The Munich Show, όπου προκρίθηκαν 3 από τους μαθητές της Σχολής. Πρόκειται για τους μαθητές Σοφία Κονδύλη, Ηλία Πεσματζόγλου και Παναγιώτη Πορφύρη, οι οποίοι βρέθηκαν στην έκθεση του Μονάχου από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου 2012 και, διαγωνιζόμενοι με άλλους 5 συναδέλφους τους από τη Γερμανία και την Ιταλία, συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού παρουσιάζοντας τα έργα τους. Από τη διαδικασία αυτή διακρίθηκε το έργο του Παναγιώτη Πορφύρη, ο οποίος και κατέκτησε το 3ο βραβείο του διαγωνισμού.

Η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας συγχαίρει τους μαθητές της για τις επιτυχίες τους και με την ευκαιρία αυτή ευχαριστεί βαθύτατα όλους αυτούς που ευαισθητοποιήθηκαν στο κάλεσμα της και με τις ευγενικές τους χορηγίες βοήθησαν στην συμμετοχή των μαθητών στις παραπάνω δραστηριότητες. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τον Δήμο Γορτυνίας (για την οικονομική παροχή 2.000€) και τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Τρικολώνων (για τη χορηγία 500€) που συνέβαλαν έτσι ώστε να παρευρεθούν οι μαθητές της Σχολής στη Θεσσαλονίκη κατά την απονομή των βραβείων της Helexpo στις 14-10-2012. Επίσης τον κ. Μαρτίνο Αθανάσιο (για χορηγία 2.000€) και τον κ. Αγγελόπουλο Κωνσταντίνο (για χορηγία 500€) που έκαναν πραγματικότητα τη μετάβαση και τη διαμονή των μαθητών αλλά και των συνοδών τους στο Μόναχο για την τελική φάση του διαγωνισμού στις 27-10-2012. Με την ευκαιρία αυτή η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει και το Ίδρυμα Χρ.-Β. Ρούνιου που υποστηρίζει μόνιμα τη Σχολή, και ειδικά στην παρούσα εποχή όπου ο αριθμός των μαθητών και οι ανάγκες της σε εξοπλισμό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *