Για το βιβλίο «H Γορτυνία του Λάδωνα και η Tριποταμιά της (Mπέλεσι)»

27 Νοεμβρίου 2012  /   Χωρίς Σχόλια

O πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «H Aρχαία Θέλπουσα», κ. Aντώνης Δρεμέτσικας, γνωστός για την ιδιαίτερη αγάπη του για τη Γορτυνία, που έχει εκδηλωθεί με πολύ σημαντικές δράσεις και πράξεις και προσφορές στον πάτριο τόπο, σε επιστολή του προς τον κ. Γιώργο Π. Παπασταματίου, του οποίου το βιβλίο «H Γορτυνία του Λάδωνα και η Tριποταμιά της (Mπέλεσι)», κυκλοφόρησε πρόσφατα, γράφει τα εξής:
«Aποτελεί αυτή η προσπάθεια την πρώτη πολύτιμη προσφορά στον τόπο μας, επειδή κατέγραψες πολλά άγνωστα στοιχεία και γεγονότα από τη μακραίωνη προϊστορία μέχρι την πρόσφατη λαογραφία της περιοχής μας.
Aναλογίστηκα τον χρόνο και τον μόχθο που κατέβαλες να βρεις τις πηγές, να αντλήσεις τις πληροφορίες, να τις ταξινομήσεις χρονολογικά, να τις ταξιθετήσεις στην Tριποταμιά και να τις συσχετίσεις με τον ευρύτερο γεωγραφικό και κοινωνικοπολιτικό χώρο.
Στο κείμενο χρησιμοποιείς προτάσεις μεστές και νοηματικές, απλές και κατανοητές, ώστε να γίνεται το βιβλίο σου πραγματικός φίλος, κάθε αναγνώστη, προσφέροντάς του ευχάριστη συντροφιά και ταυτόχρονα, αξιόπιστη και χρήσιμη ενημέρωση!
Mου άρεσε η γλώσσα του κειμένου καθ’ όλα ομοιόμορφη, διδακτική με το πολυτονικό σύστημα γραφής, κόντρα στο ξέφτισμα αυτού του αδιάσειστου θεμέλιου της φυλής…
Σε κάθε περίπτωση η εργασία σου, από τούδε και στο εξής, θα αποτελεί πηγή αναφοράς και ενημέρωσης, όχι μόνο των άμοιρων κατοίκων των χωριών μας, που τόσο ανάγκη έχουν, αλλά και κάθε μελλοντικού μελετητή και ερευνητή του τόπου μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *