Β. Γιαννακούρας: «Σύντροφοι, ηγέτες του προοδευτικού χώρου, τι περιμένετε πλέον, τι προσδοκάτε, δεν τα είδατε»;

Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Βαγγέλης Γιαννακούρας ―περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας (εκλεγμένος με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη), αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας επί δύο διαδοχικές αυτοδιοικητικές περιόδους, άλλοτε νομαρχιακός σύμβουλος και πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο πέρυσι διέγραψε το κόμμα του και από κομματικό μέλος, γιατί είχε την εμμονή να συμπολιτευθεί εκ νέου με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, όταν αυτό είχε (για δεύτερη τετραετία) επιλέξει άλλον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου― σπεύδει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωβουλευτικών εκλογών 2024 να «κρούσει» τον κώδωνα του κινδύνου…, εάν οι ηγέτες των προοδευτικών κομμάτων δεν ομονοήσουν, ώστε να δημιουργηθεί η παλαιά …κραταιά δημοκρατική παράταξη (λέγε με ΠΑΣΟΚ!), η οποία με τον πλέον αριβίστικο τρόπο, επιλέγει «όποτε γουστάρει» να χρίσει οιονδήποτε υποψήφιο δήμαρχο, περιφερειάρχη ή βουλευτή, ανάλογα με τις… ανάγκες της στιγμής! Περί αυτού, νομίζουμε, πως έχει αποφανθεί ήδη ο αδέκαστος λαός και μια τέτοια «όσμωση», όπως ευθέως την υπαινίσσεται ο συμπαθής Αρκάδας αυτοδιοικητικός, θα έπαιρνε «σάρκα και οστά», εάν την ήθελαν και την απαιτούσαν με τις κινήσεις κι επιλογές τους οι ίδιοι οι πολίτες από τη βάση και όχι οι ηγέτες – πατερούληδες!
― Από τέτοιους χορτάσαμε! Ας δούμε, όμως, τι λέει ο αγαπητός Βαγγέλης:

«Αγαπητοί σύντροφοι, ηγέτες του προοδευτικού χώρου, «οι καιροί ου μενετοί», όπως έλεγε και ο Θουκυδίδης.
Δεν υπάρχει χρόνος για άλλη αναβλητικότητα.
Τα χθεσινά αποτελέσματα δεν έχουν ικανοποιήσει κανέναν πολίτη του προοδευτικού χώρου. Δεν έχουν κάνει κανέναν χαρούμενο και ευτυχισμένο, αντίθετα έχουν φέρει απογοήτευση και προβληματισμό.
Οι προοδευτικοί πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, αλλά και τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.
Τα χθεσινά αποτελέσματα αποδεικνύουν περίτρανα, ότι ο κατακερματισμός πλέον δε δίνει διέξοδο, παρά μόνο ικανοποιεί προσωπικές φιλοδοξίες.
Στην πολιτική δεν είμαστε για να ικανοποιούμε τις φιλοδοξίες μας αλλά για να ικανοποιούμε τις προσδοκίες των πολιτών.
Ο προοδευτικός κόσμος της χώρας με το υπάρχον σκηνικό δεν βρίσκει διέξοδο, δε του δημιουργούμε ελπίδα, δεν βλέπει άμεσα προοδευτική προοπτική.
Δε βλέπει φως στο τούνελ.
Το σημερινό κατακερματισμένο σκηνικό δίνει αντίθετα οξυγόνο και ζωντάνια σε μία «κουτσή» πλέον ΝΔ με 28%, που δείχνει να καταρρέει.
Είναι επιτακτική ανάγκη για τη Δημοκρατία, την Κοινωνία, την Πατρίδα να υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μίας δυνατής προοδευτικής παράταξης, ώστε να υπάρξει εναλλακτική πρόταση εξουσίας, ώστε να υπάρξει άμεσα ένας αντίπαλος ισχυρός πόλος.
Μη μας διαφεύγει της προσοχής ότι η μη ύπαρξη αυτού του εναλλακτικού πόλου και της εναλλακτικής πρότασης οδηγεί κάποιους πολίτες, στην προσπάθειά τους να ακουμπήσουν κάπου και να ωφεληθούν, στο κυβερνών κόμμα.
Αν δεν το καταλάβουν οι αρχηγοί άμεσα και δε ρίξουν νερό στο κρασί τους, θα παραμείνουμε στη μίζερη αυτή κατάσταση.
Αφήστε λοιπόν στην άκρη τους εγωισμούς και τις προσωπικές φιλοδοξίες και μπείτε μπροστά, με όποιο προσωπικό κόστος για τον καθένα σας, για τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.
Δεν υπάρχει επαναλαμβάνω άλλος χρόνος για χάσιμο, τα προβλήματα οξύνονται, οι πολίτες αγωνιούν.
Εάν δεν το κάνετε εσείς, είμαι σίγουρος ότι ο προοδευτικός κόσμος και η κοινωνία θα σας ξεπεράσει.
Μην ξεχνάτε, επαναλαμβάνω, ότι «οι καιροί ου μενετοί», δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αναβλητικότητα.
Σύντροφοι, ηγέτες του προοδευτικού χώρου τι περιμένετε πλέον, τι προσδοκάτε, δεν τα είδατε;
Β. Γιαννακούρας
Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας
τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας»

Σχετικές δημοσιεύσεις