Αστέρας Τρίπολης: Ανάσες και τελική ευθεία!

Η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης στη Γερμανία ολοκληρώθηκε ενώ ο Ηρακλής Μεταξάς μετά την επιστροφή της αποστολής στην Τρίπολη έδωσε ολιγοήμερες ανάσες στους ποδοσφαιριστές του.


Οι Αρκάδες θα προπονηθούν ξανά την Παρασκευή (29/07) μια διπλή προπόνηση η οποία θα σημάνει την τελική ευθεία της προετοιμασίας ενόψει της πρώτης επίσημης αναμέτρησης στις 20-21/08!


Ο Αστέρας που το πρωί της Τετάρτης 27/07 πήρε και τυπικά το πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League 1 έχει επίσης μπροστά του το φιλανθρωπικού τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου (08-10/08), υπέρ της ενίσχυσης του Ορφανοτροφείου της πόλης και του ιδρύματος «Φλόγα», με την συμμετοχή του Βόλου, του ΌΦΗ και του Ατρόμητου αλλά και την πρόβα τζενεράλε του απέναντι στον Παναιτωλικό στις 14 Αυγούστου στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.


Κι ενώ το επίσημο ξεκίνημα της σεζόν πλησιάζει στον Αστέρα, όλα δείχνουν ότι οι κιτρινομπλέ χωρίς βιασύνη δεν έχουν ολοκληρώσει τις… αγορές τους στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.


Τα μεταγραφικά δεν έχουν τελειώσει ακόμα στην αρκαδική ΠΑΕ, καθώς μετά τους Μπερτόγλιο, Μπαρτόλο, Στάνκο, Γκαρντάφσκι, οι Αρκάδες αναμένεται να προχωρήσουν και σε άλλες κινήσεις.
Μια από αυτές που προκύπτει είναι για την θέση του εξτρέμ, ενώ όπως όλα δείχνουν θα κινηθούν τόσο για σέντερ φορ, όσο και για στόπερ.


Γκαρντάφσκι, Μπερτόγλιο, Μπαρτόλο, Σίτο, Ριέρα, Κρέσπι, Τιλίκα, Αλί Μπαμπά παίζουν στα εξτρέμ, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορούν να αγωνιστούν εκεί και οι Καπίγια, Σονί.


Πάμε να δούμε τους «παλιούς» και κατά πόσο μπορούν να αξιοποιηθούν τη νέα χρονιά από τον Ελληνογερμανό τεχνικό.


Ο Σίτο έχει δείξει ότι έχει ποιότητα ως παίκτης, είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, ωστόσο του λείπει το γκολ. Ο Αντριάν Ριέρα είναι ένας παίκτης με εξαιρετικά χτυπήματα στην μπάλα, ο οποίος όταν πάρει αγωνιστικό ρυθμό στα πόδια του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δύσκολα θα μετακινηθούν αμφότεροι από το ρόστερ των Αρκάδων, εκτός αν υπάρξει κάποια πρόταση για την αγορά τους.


Ο Κρέσπι ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη τρία χρόνια με τον Αστέρα. Ο Ισπανός πέρυσι έδειξε ότι βοηθάει περισσότερο όταν έρχεται από τον πάγκο, πετυχαίνοντας σημαντικά γκολ και βοηθώντας συνολικά στη δημιουργία της ομάδας.


Ο Λέο Τιλίκα δεν ήταν αρκετά σταθερός πέρυσι, έκανε κάποια καλά παιχνίδια, έδειξε ότι είναι καλός παίκτης, ωστόσο δεν έχει πείσει 100% με τις εμφανίσεις του. Στα θετικά του πως μπορεί να βοηθήσει σε περισσότερες από μία θέσεις, αλλά δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή του.


Ο Σουνταϊς Αλί Μπαμπά είχε δοθεί δανεικός για λίγους μήνες στην Ξάνθη, με στόχο να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και επειδή δεν χωρούσε ουσιαστικά στον περσινό Αστέρα. Ο Νιγηριανός εξτρέμ είχε δείξει μια πολύ καλή εικόνα στα φιλικά παιχνίδια του περσινού καλοκαιριού, όμως στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε μένοντας εκτός για 2-3 μήνες. Στην συνέχεια ο Μίλαν Ράσταβατς κυριολεκτικά δεν είχε που να τον χωρέσει στην ενδεκάδα και έτσι δόθηκε στην Ξάνθη. Τώρα όμως επέστρεψε και είναι στο χέρι του να δείξει στον Ηρακλή Μεταξά τις ικανότητές του και κατά πόσο μπορεί να αποδειχθεί παίκτης-κλειδί για τη νέα σεζόν.


Μπερτόγλιο, Ριέρα μπορούν να θεωρηθούν και ως «δεκάρια», ενώ ο Κρέσπι ως φορ, παρόλα αυτά παραμένει άγνωστο που θα προτιμήσει να τους χρησιμοποιήσει ο Μεταξάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις