ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ

7 Νοεμβρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

OP£IO

Βασιλική Ζαχαροπούλου

Αρχή Σοφίας Ονομάτων Επίσκεψις

Βιογραφικό Λεξικό Αρχαίων Ελλήνων

Από Υστερομυκηναϊκή έως Υστερογεωμετρική – Πρώιμη Αρχαϊκή Περίοδο

Σχήμα: 17 Χ 24 cm

Σελίδες: 192

Έτος έκδοσης: 2013

Τιμή: 15,00 €

Διαθέσιμο: Ναι

 

 

 

Oι αρχαίοι Έλληνες σοφοί, ποιητές, τεχνίτες καλλιτέχνες, επώνυμοι και ανώνυμοι που είχαν ανυψώσει με τα έργα τους το κάλλος σε θεότητα και είχαν με την απαράμιλλη τέχνη τους πετύχει να «κατεβάσουν τους θεούς στη γη», ήσαν και είναι οι αξιοθαύμαστοι δημιουργοί και δάσκαλοι σε ό,τι έκτοτε θεωρείται ωραίο, ευγενές και καλό και ως ιδεώδες ανώτερο. Στοχαστές ανυπέρβλητοι και ερευνητές επίμονοι και αξιοθαύμαστοι, θέλησαν να αγκαλιάσουν και να ενώσουν όλες τις δυνάμεις της ψυχής και της σκέψης, της πείρας και της παρατήρησης, της πίστης και του ορθολογισμού, για να εξυπηρετήσουν, να αφυπνίσουν και να καταστήσουν καλύτερους τους ανθρώπους.

Η επίδραση των λιτών, πλην όμως πρωτοποριακών διδαγμάτων τους, υπήρξε καταλυτική στους μεταγενέστερους, ώστε να αποτελέσει σταθμό για την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου και να θεωρούνται και σήμερα η πρώτη πνευματική πηγή των εννοιών της ισότητας, της ηθικής, της δικαιοσύνης.
Γνωρίζοντας ότι η ενασχόληση με την αρχαιότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά πιστεύοντας ότι μπορούμε πολλά να μάθουμε από αυτήν, όχι σαν στείρα προγονολατρία, αλλά να μιμηθούμε την ελευθερία σκέψης και γνώμης, την περιέργεια, την έρευνα και κυρίως τη χαρά της ζωής, ξεκίνησα αυτό το έργο θέλοντας να μάθω, να συγκεντρώσω και να καταγράψω, τους πρωτοδημιουργούς Αρχαίους Έλληνες, τα επιτεύγματά τους, το περιβάλλον και τις συνθήκες που έδρασαν, βασιζόμενη σε υλικό τεκμηριωμένο από ιστορικές ή σύγχρονες πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα.
Έτσι δημιουργήθηκε ένα Βιογραφικό Λεξικό στο οποίο περιλαμβάνονται προσωπικότητες που σημάδεψαν ανεξίτηλα την ιστορία της εξέλιξης του ανθρωπίνου πνεύματος, άνθρωποι της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών, από την Προϊστορική Εποχή έως και τον 6ο μ.Χ. αιώνα.
Oι βιογραφίες Επιστημόνων, Ποιητών, Συγγραφέων, Φιλοσόφων, Καλλιτεχνών, Αρχιτεκτόνων, Αγγειοπλαστών, Γλυπτών, Τεχνιτών, Μυθογράφων, Μουσικών, κ.τ.λ., παρατίθενται με χρονολογική σειρά, όσο αυτό είναι δυνατόν, από τις αρχαίες φιλολογικές μαρτυρίες, και από τα ανασκαφικά δεδομένα.
Συμπεριλαμβάνονται δε όχι μόνο γνωστά ονόματα αλλά και δημιουργοί άγνωστοι, στο ευρύ κοινό, που έχουν καταγραφεί από ελάχιστες πηγές και είναι γνώριμοι μόνο των αρχαιολόγων και των ιστορικών.

Tο βιβλίο αυτό αποτελεί μέρος του βιογραφικού λεξικού με γενικό τίτλο: «Aρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις», αναφέρεται στην Oμηρική (Υστερομυκηναϊκή), Πρωτογεωμετρική, Γεωμετρική και Yστερογεωμετρική – Πρώιμη Αρχαϊκή Εποχή, και επιλέχθηκε να εκδοθεί πρώτο διότι οι παραπάνω περίοδοι αποτελούν τη μετάβαση από την Προϊστορία στην Ιστορία.

Βασιλική Ζαχαροπούλου

 

 

ZAXAROPOULOYΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Βασιλική Ζαχαροπούλου γεννήθηκε στο Σταφιδόκαμπο Ηλείας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή εκπαίδευση σε ειδικότητες υγείας, ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στην προϊστορική αρχαιολογία.
Ασχολείται πολλά χρόνια με την έρευνα και μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και Αρχαιολογίας και έχει δημοσιεύσει μελέτες στην ετήσια Ιστορική, Λαογραφική και Λογοτεχνική Έκδοση «Ηλειακή Πρωτοχρονιά – Ηλειακό Πανόραμα».

 

 

 

 

ΦΥΛΛΑ-ΛΟΓΟΤΥΠΟ

 

 

Διεύθυνση: ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης  221 00
Τηλ.: 2710 235180
Κιν.: 697 2717 607
Fax:   2710 235181
E-mail: fylla@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *