Από την Καλαμάτα στη Θεσσαλονίκη «μεταβαίνει» το Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣΤην προσεχή Παρασκευή (10 Ιουνίου 2016 και ώρα 10:00) ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας (www.icodecon.com), το οποίο διοργανώνεται από δίκτυο έξι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, (το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (University of National and World Economy) – Βουλγαρία και το Πανεπιστήμιο του Ιασίου (University Alexandru Ioan Cuza) – Ρουμανία).

Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την Αιγίδα του:

  • Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
  • Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Στο Συνέδριο έχουν υποβληθεί 168 επιστημονικές εργασίες από 47 χώρες και από τις 5 Ηπείρους, ενώ θα παρουσιαστούν οι 103 από αυτές. Οι σύνεδροι είναι καθηγητές Πανεπιστημίων, ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών σχολών, από 47 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (23 από την Ελλάδα, 24 από τις υπόλοιπες χώρες). Οι εργασίες ―οι οποίες θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τ’ αποτελέσματα ερευνών― πραγματεύονται σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής επιστήμης τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν στην αγροτική οικονομία, στον τουρισμό, στο τραπεζικό σύστημα, στην εκπαίδευση, στην αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στα δημοσιονομικά μεγέθη κ.λπ., τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διαφορετικές χώρες.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι διεθνούς κύρους καθηγητές: Λιαργκόβας Παναγιώτης, Χιόνης Διονύσιος και Δρυμπέτας Ευάγγελος με τις αντίστοιχες ομιλίες: «2010 με 2016: έξι έτη προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής», “Αποπληθωρισμός. Η πραγματική απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση” και “Διεθνείς κεφαλαιαγορές – οι επιπτώσεις τους για την ανάκαμψη της οικονομίας”.

Οι σύνεδροι την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016  θα επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας.

Οι Μεγάλοι Χορηγοί του Συνεδρίου είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ και το ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ, «χωρίς την υποστήριξη και χορηγία των οποίων δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτή η διεθνής επιστημονική συνάντηση» τονίζουν οι διοργανωτές.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΤο Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου ΚΑΨΗΣ στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής θα είναι ο αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Καλαμάτας (με γνωστικό αντικείμενο «Γεωργική Οικονομία), Δημήτριος Π. Πετρόπουλος (φωτογρ.), ο οποίος υπήρξε, άλλωστε, η ψυχή και του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 2 & 3 Οκτωβρίου 2015 στην Καλαμάτα, αποσπώντας τα ευμενέστερα σχόλια τόσο της επιστημονικής κοινότητας, όσο και των ανθρώπων της αγοράς, του επιχειρηματικού κόσμου ειδικότερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις