Από σήμερα θα ρυθμίζονται τα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου

8 Φεβρουαρίου 2019  /   Χωρίς Σχόλια

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα (Παρασκευή 8-02-2019) η Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, όπου περιλαμβάνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις διατήρησης της ισχύος της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, σε περίπτωση ρύθμισης των δανείων που έχουν χορηγηθεί με την εγγύησή του, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δάνεια που δόθηκαν για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές.
Για τα εν λόγω δάνεια υπήρχε κενό νόμου, με αποτέλεσμα τα πιστωτικά ιδρύματα που τα είχαν χορηγήσει, σε καμία περίπτωση δεν προέβαιναν στη ρύθμισή τους.
Με τον νόμο 4549/2018 προβλέφθηκε η συγκεκριμένη δυνατότητα και ορίσθηκε, ότι με υπουργική απόφαση θα καθοριζόταν ο τρόπος ρύθμισής τους.
Με την εν λόγω απόφαση, που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, ο δανειολήπτης μπορεί να απευθυνθεί πλέον στη δανείστρια τράπεζα, να ρυθμίσει το χρέος του και να συνάψει νέα δανειακή σύμβαση. Τη νέα σύμβαση θα εγγυάται, καθ’ όλη τη διάρκειά της, το ελληνικό δημόσιο κατά το μέρος που του αναλογεί.
Είναι μία θετική εξέλιξη, που ανοίγει τον δρόμο για τη ρύθμιση των πυροδανείων, που έχουν δοθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Σχετικά με το θέμα αυτό, έγινε ενημέρωση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τη Γενική Γραμματεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και την Ειδική Γραμματεία ιδιωτικού χρέους. Στην ενημέρωση παρευρέθηκαν πρόεδροι των επιμελητηρίων Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής και οι Βουλευτές Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *