Απαντήσεις του Διοικητή του Παναρκαδικού για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο Νοσοκομείο

25 Δεκεμβρίου 2018  /   Χωρίς Σχόλια

Επειδή τα δημοσιεύματα για τις προσλήψεις με ΑΣΕΠ – εργολάβους και απολύσεις συνεχίζονται και φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση καθώς ο καθένας προσπαθεί να επωφεληθεί, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε κάποιες άμεσες διευκρινίσεις, γιατί δεν ζήτησε κανένας και τη δική μας άποψη, και θα επανέλθουμε πιο αναλυτικά.

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν έχει σχέση εργασίας με κανέναν για καθαριότητα, άρα δεν μπορεί να απολύει. Προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ η οποία ολοκληρώθηκε, αλλά δεν υπογράψαμε συμβάσεις διότι μας σταμάτησε η δικαιοσύνη με αποφάσεις της κατόπιν προσφυγών της εταιρίας – εργολάβου. Συμμορφούμενοι στις δικαστικές αποφάσεις συνεχίσαμε να συνεργαζόμαστε με την εταιρία. Στη συνέχεια μετά από απόφαση των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων κερδίσαμε και στη χώρα μας δικαστικές αποφάσεις που μας επιτρέπουν να πάμε με ΑΣΕΠ και θα πάμε. Η διαδικασία αυτή είναι η πιο διάφανη, αξιοκρατική και δίκαιη, δεν υπάρχει καμία σκιά, δεν μπορεί να υπάρχει διότι όλα δημοσιεύονται και ο καθένας μπορεί να προσφύγει. Όλα έχουν γίνει με απόλυτη διαύγεια και δημοσιότητα και η μοριοδότηση έχει γίνει σύμφωνα με το νόμο που ίσχυε τότε.

Κάποιοι είχαν μάθει να ρυθμίζουν τις υποθέσεις κάτω από το τραπέζι και τους φαίνεται ακατανόητο πως λειτουργούμε έτσι. Το Νοσοκομείο προσλαμβάνει με ΑΣΕΠ, οι εργολάβοι με τι κριτήρια; Αλλά πάντα η διαδικασία του ΑΣΕΠ είχε απέναντί της το λαϊκισμό. Και ξαναθυμίζουμε ότι τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία ανταγωνισμού για ψήφους.

Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Από το Γραφείο του Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού

Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *