Ανησυχίες εκφράζουν οι επιχειρηματίες του κέντρου της Τρίπολης, ύστερα από την αναγγελία έναρξης των εργασιών ανάπλασης της Πλατείας Αγ. Βασιλείου

8 Φεβρουαρίου 2022  /   Χωρίς Σχόλια

Στους ρυθμούς της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης (Πλατείας Γεωργίου Α’, της γνωστής Πλ. Αγίου Βασιλείου) μπήκε επίσημα η Τρίπολη, αφού χθες Δευτέρα (07/02) ήταν η πρώτη εργάσιμη ημέρα που ίσχυσαν οι κυκλοφοριακές αλλαγές.

Δεν δημιουργήθηκε το γνωστό μποτιλιάρισμα στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου, η κυκλοφορία των οχημάτων υπήρξε ομαλή στο κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας, με τους πολίτες να προσαρμόζονται στα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα. Μιλώντας στον «Πρωινό Μοριά», πεζοί και οδηγοί έδειξαν να διάκεινται θετικά στα νέα μέτρα, όπως και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ της πλατείας. Βέβαια, αρκετοί ήταν και εκείνοι, οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχίες για τις θέσεις στάθμευσης, κάνοντας λόγο για ένα κέντρο που δεν θα εξυπηρετεί εκείνους τους οδηγούς που θα πρέπει με το αμάξι τους να εισέλθουν, για μικρό χρονικό διάστημα, στο κέντρο της πόλης.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, οι Τριπολίτες έχουν πάρει με …καλό μάτι την ανάπλαση της πλατείας Αγ. Βασιλείου και τις αλλαγές που συνεπάγονται με αυτή.

Υπάρχει, όμως, και μια μερίδα συμπολιτών μας, που επηρεάζεται άμεσα από τις αλλαγές και σίγουρα, για εκείνη τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Φυσικά, μιλάμε για τους επιχειρηματίες της Πλατείας. Για εκείνους που σε λίγο καιρό θα δουλεύουν στην επιχείρησή τους και δίπλα τους θα γίνονται εργασίες σε καθημερινή βάση.

Εκείνοι, λοιπόν, εξέφρασαν στον «Πρωινό Μοριά» ανησυχίες, εκ των οποίων, πρώτη και μεγαλύτερη είναι η προσβασιμότητα των πολιτών στα καταστήματά τους, αφού πιθανώς μια εικόνα οικοδομικών εργασιών να λειτουργήσει αποθαρρυντικά για το αγοραστικό κοινό, κάτι που συνεπάγεται απώλεια μονίμων πελατών και πτώση του τζίρου των καταστημάτων τους.

«Εμείς θα βάλουμε πλάτη, διότι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα ωφελήσει την πόλη μας, αλλά χρειαζόμαστε εγγυήσεις» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από επιχειρηματία. «Τι θα γίνει αν καθυστερήσει το έργο;» «Πώς θα είναι η εικόνα ενός βροχερού κέντρου και πώς αυτό θα επηρεάσει τα καταστήματά μας;» είναι κάποια από τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν.

Κι όλα αυτά, ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα, διότι σε λίγες μέρες θα μπουν τα συνεργεία στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου.                

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *