Αντιπροσωπείες της Παναρκαδικής και της Παγγορτυνιακής επισκέφθηκαν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» επισκέφθηκαν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, μέλη των Δ.Σ. της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Παγγορτυνιακής Ένωσης, για προκαθορισμένες συναντήσεις με τη Διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων αυτού.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Παναγιώτης Μπένος και ο γεν. γραμματέας Παναγιώτης Παγιώτας, από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, καθώς και ο πρόεδρος Παναγιώτης Αγγελακόπουλος και ο ειδ. γραμματέας, Ιωάννης Μουρούτσος, από την Παγγορτυνιακή Ένωση, συναντήθηκαν με το Διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιο Τζανή, όπου και ενημερώθηκαν εκτενώς για τη σημερινή κατάσταση του Ιδρύματος, τόσο σε επίπεδο οικονομικών ζητημάτων, όσο και σε επίπεδο λειτουργίας. Το σημαντικό υψηλό κόστος στον τομέα των δαπανών και η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, αποτελούν για τη Διοίκηση τα μεγαλύτερα αγκάθια για την απρόσκοπτη λειτουργία του, η οποία ωστόσο, χάρη στο έμπειρο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει ανεμπόδιστα να παρέχεται στους ασθενείς, όχι μόνον της Αρκαδίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου!


Εν συνεχεία, οι Φορείς μας είχαν συνάντηση και με εκπροσώπους των Εργαζομένων του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα, με την πρόεδρο Διαμάντω Σαραντοπούλου και τη γεν. γραμματέα Παναγιωτακοπούλου Κωνσταντίνα.
Ενημερώθηκαν για τα σημαντικά και διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σε επίπεδο ατομικού και βοηθητικού του έργου τους, εξοπλισμού, όπως και στη διαρκή αποδυνάμωσή τους μέσω των απανωτών συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων τους, που ενισχύει τον ήδη μεγάλο αριθμό κενών θέσεων, βασικών ειδικοτήτων.


Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Παγγορτυνιακή Ένωση ως Φορείς Πολιτισμού, που εκφράζεται μέσα από μεγάλο αριθμό Συλλόγων, όχι μόνο στην Αρκαδία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, θέσαμε στις συναντήσεις αυτές τις απόψεις μας για ένα Νοσοκομείο, που και μπορεί και πρέπει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αντιπροσωπευτικές των υποδομών και της θέσης που κατέχει στη Δημόσια Υγεία της χώρας μας.


Με γνώμονα, όχι μόνον τους Αρκάδες συμπατριώτες μας, αλλά και όλους τους Πελοποννήσιους, όπως και τους επισκέπτες απ΄όλη την Ελλάδα, το Παναρκαδικό οφείλει να παίξει τον κομβικό, κυριολεκτικά, ρόλο που του αναλογεί, με την αρωγή και την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας. Η Παναρκαδική Ομοσπονδία και η Παγγορτυνιακή Ένωση, σκοπεύουμε να θέσουμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου υπ’ όψιν των Αρκάδων Βουλευτών και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και εν συνεχεία θα διαμορφώσουμε τις οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες μας. Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε όποτε μας ζητηθεί και σε κάθε επίπεδο που άπτεται των αρμοδιοτήτων μας, πάντα όμως υπό το πρίσμα και των δικών μας ευθυνών, έναντι όλων των Αρκάδων που εκπροσωπούμε για πάνω από πενήντα χρόνια.

Για τα Δ.Σ.
Της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Μπένος
Ο Γεν. Γραμματέας
Παναγιώτης Παγιώτας


Της Παγγορτυνιακής Ένωσης
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγγελακόπουλος
Η Γεν. Γραμματέας
Ελένη Παπαγιάννη

Σχετικές δημοσιεύσεις