Αντιδρούν οι φαρμακοβιομήχανοι στην εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου, στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης

Σοβαρό προβληματισμό για το μέλλον των επενδύσεων δύο μελών της στη ΒΙΠΕ Τρίπολης εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), σε έγγραφο που απευθύνει προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.


Στο εν λόγω έγγραφο, η Ένωση μεταφέρει την ανησυχία της για το γεγονός ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από τον χώρο που θα λειτουργήσουν ―στη ΒΙ.ΠΕ. της αρκαδικής πρωτεύουσας― οι δύο μονάδες παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, «πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου με τη μέθοδο της εναερόβιας χώνευσης οργανικών αποβλήτων».


Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕΦ ζητεί «να επανεξεταστεί το ζήτημα της αδειοδότησης και της εν γένει λειτουργίας» της επίμαχης μονάδας βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης.


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, δήλωσε πως αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται τον προβληματισμό που διατυπώνει στο έγγραφό της η ΠΕΦ.


Το έγγραφο της ΠΕΦ κοινοποιείται προς τον δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, καθώς και προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ, Θάνο Ψαθά.

Σχετικές δημοσιεύσεις