Άνεμος αλλαγής από την Αργολίδα

18 Ιανουαρίου 2015  /   Χωρίς Σχόλια

ΑΡΓΟΣ1ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ!

Σαν τα κουρασμένα σπουργίτια που προσγειώνονται στις αυλές των σπιτιών (μετά τη χιονόπτωση) προσέρχονταν κατά κύματα οι αγρότες του Αργολικού κάμπου στο Άργος, στην Τίρυνθα, στο Ναύπλιο, για να υποδεχθούν τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΑλέξηΤσίπρα και να του εκθέσουν τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, ως τελευταία τους ελπίδα ―το τόνισαν πολλές φορές αυτό― ώστε να μην καταστραφεί ολοσχερώς η σοδειά τους.
Στην Τύρινθα, χαρακτηριστική υπήρξε η δήλωση αγροτοσυνδικαλιστή, που παραφράζοντας τον 11ο Άθλο του Ηρακλή, παρομοίασε τα «χρυσά μήλα των Εσπερίδων» με τα πορτοκάλια του Αργολικού κάμπου, και τον προέδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τον ημίθεο Ηρακλή, που πρέπει να ενδιαφερθεί, ώστε να διατεθούν στις αγορές, καθώς το 80% του εύγευστου αυτού ελληνικού προϊόντος βρίσκεται ακόμη επάνω στα δέντρα, ενώ όποια ποσότητα διατέθηκε, ήταν σε τιμές κάτω του κόστους!
ΑΡΓΟΣ2«Κάνε κάτι για τους αγρότες, κι εφόσον τα καταφέρεις, θα είσαι για είκοσι χρόνια Πρωθυπουργός, γιατί είσαι νέος», είπε ηλικιωμένος αγρότης στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖΑ (στην Τίρυνθα).
Στις 12.30’ το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (9/1/2015) ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από ένα ευέλικτο επιτελείο συνεργατών του, κεντρικά τηλεοπτικά μέσα και δημοσιογράφους διεθνών πρακτορείων, έφθασε στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος. Κυκλοφόρησε στον πεζόδρομο, όπου έγινε ενθουσιωδώς δεκτός από τους καταστηματάρχες. Ύστερα επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του κόμματος, όπου τον περίμενε πλειάδα αγροτοσυνδικαλιστών, αλλά και γυναίκες, οι οποίες του εξέθεσαν τα προβλήματα της περιοχής.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το συνεταιριστικό εργοστάσιο αγροτικών προϊόντων «Πήγασος», στην Τίρυνθα, όπου ενημερώθηκε από τη διοίκηση για την απορροφητικότητα της πορτοκαλοπαραγωγής και την εξαγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κεντρικό καφενείο του χωριού, όπου περί τους 100 αγρότες της περιοχής τον περίμεναν για να του εκθέσουν τα προβλήματα του κλάδου τους.
Η αγωνία του αγροτικού κόσμου στο νομό Αργολίδας ποτέ δεν είχε φθάσει σ’ αυτό το όριο, σχολίασαν δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ενώ πιο απλός αρχηγός κόμματος, που μπορούμε να εμπιστευόμαστε, ουδέποτε πέρασε από την Αργολίδα επέμεναν οι αγρότες.
ΑΡΓΟΣ3«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως δεν είμαστε θαυματοποιοί, θα κάνουμε αυτά που γνωρίζουμε, ό,τι μπορούμε»:
― Μείωση του αφορολόγητου στα 12.000 (αυτό αφορά κυρίως τους αγρότες, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)
― Μείωση της τιμής του πετρελαίου για την αγροτική παραγωγή (αυτό το δικαιούνται πρωτίστως οι αγρότες, κι όχι οι εφοπλιστές, είπε ο κ. Τσίπρας)
―Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, γιατί είναι παράλογος φόρος, που δεν φορολογεί την πρόσοδο, αλλά τ’ ακίνητα.
― Κίνητρα και υποστήριξη στους νέους που θέλουν ν’ ακολουθήσουν το αγροτικό επάγγελμα.
Στις 2.30 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου, όπου δεσμεύτηκε για την άμεση κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, τονίζοντας πως «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που κινδυνεύει να μείνει χωρίς δημόσια περιουσία!». Στο άκουσμα της δήλωσής του ΝΑΥΠΛΙΟτο ακροατήριό του, αυτή τη φορά αποτελούμενο από τον αστικό πληθυσμό της ιστορικής πόλης, κυριολεκτικά τον αποθέωσε, καθώς ακίνητα εκατομμυρίων ευρώ, τα πιο σημαντικά τουριστικά «φιλέτα» της Αργολίδας, έχουν περιέλθει στο περιουσιολόγιο του ΤΑΙΠΕΔ.
Το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Τσίπρας μίλησε στην Κόρινθο, όπου, εκτός των άλλων, υποσχέθηκε δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων στην Κορινθία, προστασία της οινοπαραγωγής στη Νεμέα με ταυτόχρονη απαγόρευση εισαγόμενου (προς εμφιάλωση) κρασιού.
Δημ. Μητρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *