Ανάδειξη μονοπατιών σε Τρίπολη, Γορτυνία και Μεγαλόπολη μέσω ΤΑΠΤοΚ

9 Ιουνίου 2022  /   Χωρίς Σχόλια

Συνάντηση των δημάρχων Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης με τον αντιπεριφερειάρχη, Μανώλη Σκαντζό, στο γραφείο του τελευταίου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (09/06).

Κύριο θέμα της συζήτησης μεταξύ τους ήταν οι επιχορηγήσεις από το ΤΑΠΤοΚ που αφορούν τις παρεμβάσεις προστασίας και αξιοποίησης φυσικού περιβάλλοντος για την ενίσχυση του οικοτουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε πρόσκληση για την αξιοποίηση των μονοπατιών στους δήμους εμβέλειας του ΤΑΠΤοΚ, δηλαδή τους δήμους Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και περιχώρων της Τρίπολης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση των τεσσάρων ανδρών, ο κ. Σκαντζός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά και περιφερειακά για το τι ακριβώς συζητήθηκε.

«Με τους κυρίους Κούλη, Τζιούμη και Χριστογιαννόπουλο και τον διευθυντή στην εταιρεία του ΤΑΠΤοΚ, κ. Παναγιώτη Μαντά, είχαμε μια συζήτηση όσον αφορά τα τεχνικά μέσα της δράσης, αλλά και για το πώς θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για τη δημοπράτηση του έργου, μέσα στα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

«Πρόκειται για ένα έργο 550.000 ευρώ, το οποίο θα κατανεμηθεί ισόποσα στους τρεις δήμους (γύρω στις 170.000 ευρώ)», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως «οι δήμοι θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις πρώτες μελέτες σχετικά με το έργο, ενώ οι ίδιοι θα αποφασίσουν για το ποια μονοπάτια θα αναδειχθούν. Επιπλέον, ήδη ορισμένοι από τους δήμους έχουν ήδη έτοιμες μελέτες προς ανάδειξη μονοπατιών».

«Είχαμε μια καλή συνεργασία όπως συνεργαστήκαμε και στο υπόλοιπο πρόγραμμα του ΤΑΠΤοΚ. Ήδη τα έργα έχουν προχωρήσει και βρισκόμαστε σε φάση υλοποίησης ενώ το σημαντικό είναι ότι μπορέσαμε να βγάλουμε μια νέα πρόσκληση που αφορά τα μονοπάτια. Στο εξής στρέφουμε την προσοχή μας στο πώς θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι εντός των επόμενων δύο μηνών να φτάσουμε στη δημοπράτηση των έργων» επισήμανε κλείνοντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *