Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης της Πλ. Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη – Αλλάζει όψη το κέντρο της πόλης!

Σε ισχύ νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Κυριακή

Για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Αγίου Βασιλείου και τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν, αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χθες, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης. Ο ίδιος μίλησε για «εμβληματικό έργο» και «ιστορική επέμβαση», αναφέροντας τα εξής:
«Το κέντρο της Τρίπολης, η πλατεία Γεωργίου Β´, γνωστότερη ως Κεντρική ή Αγίου Βασιλείου, αλλάζει ριζικά μορφή και λειτουργικότητα. Η ανάπλασή της ξεκίνησε, ένα φιλόδοξο έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου βρίσκεται σε εξέλιξη.


Η σύνδεση της πλατείας με το Ανοιχτό Οικονομικό Κέντρο (παλιά Κλωνατζίδικα), με τις κεντρικές της πόλης αρτηρίες και με τους γύρω από αυτήν μικρούς πεζοδρόμους, δημιουργεί έναν νέο, έναν διαφορετικό και, προπαντός, σύγχρονο χώρο και πνεύμονα κίνησης, δημιουργίας, οικονομικής δραστηριότητας, ευχάριστης περιδιάβασης. Όλα θα είναι καλύτερα και λειτουργικότερα, σύντομα.
Με σεβασμό στην παράδοση ―συντριβάνι, πράσινο, καθιστικά―, με τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου να δεσπόζει πάντα, με μια νέα, ελκυστική εικόνα της ιστορικής πλατείας.
Ζητούμε τη βοήθεια, τη συνεργασία και την κατανόηση των συνδημοτών μας, ιδιαίτερα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο. Γνωρίζουμε ότι η αλλαγή, η ανατροπή του καθιερωμένου, της καθημερινότητας και της συνήθειας, δυσκολεύει ή και στεναχωρεί πολλούς συμπολίτες μας. Το σεβόμαστε. Στο τέλος όμως, το 2023, όλοι οι Τριπολίτες θα είμαστε ικανοποιημένοι, χαρούμενοι και υπερήφανοι για το κέντρο της πόλης μας.»


Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν από την προσεχή Κυριακή είναι οι εξής:
• Η κίνηση των οχημάτων από την πλατεία Κολοκοτρώνη προς την πλατεία Εθν. Μακαρίου, θα γίνεται αποκλειστικά από το βόρειο τμήμα της Κεντρικής πλατείας. Για το σκοπό αυτό, μονοδρομείται η οδός Γεωργίου Α΄ από την Πλατεία Κολοκοτρώνη έως την Κεντρική πλατεία, καθώς και η Εθνομαρτύρων, από την Κεντρική πλατεία έως τη συμβολή με τη Νικηταρά.
• Η κίνηση των οχημάτων από την πλατεία Εθν. Μακαρίου προς την πλατεία Κολοκοτρώνη, θα γίνεται δια των οδών Νικηταρά και 28ης Οκτωβρίου, θα διέρχεται μέσα από το νοτιοανατολικό τμήμα της Κεντρικής πλατείας και θα διοχετεύεται στην Κύπρου.
• Η οδός Εθνομαρτύρων παραμένει διπλής κατεύθυνσης από τη Νικηταρά έως την πλατεία Εθν. Μακαρίου.
• Η οδός Ερμού πίσω από τον Άγιο Βασίλειο, μετατρέπεται σε διπλής κατεύθυνσης.
• Η κίνηση των πεζών στην Κεντρική πλατεία θα γίνεται στις περιμετρικές στοές της πλατείας.