«Αλαλούμ» στις φετινές φοιτητικές εκλογές

Με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να προτείνει πως κατέχει το 40,3% του ποσοστού έναντι της Πανσπουδαστικής με 26,45% και με την Πανσπουδαστική να αναφέρει πως αυτή κατέχει την πρώτη θέση με ποσοστό 35.04% έναντι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 25.77% δεν μπορεί να δοθεί μια σαφή εικόνα για τις πολιτικές προτιμήσεις της φοιτητικής νεολαίας ενόψει και των βουλευτικών εκλογών σε 10 ημέρες.


Από την άλλη, τα ΕΑΑΚ-Αριστερά Σχήματα δίνουν και αυτά την πρώτη θέση στην Πανσπουδαστική με 37,7% και στη ΔΑΠ 27,45%.


Τα αποτελέσματα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Την ίδια λογική συναντάμε και στα αποτελέσματα για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Με βάση τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη τους είναι εκείνη που κατέχει την πρώτη θέση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με 37,3% ποσοστό, στη συνέχεια ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 28.84%, η Πανσπουδαστική με 20,69% ενώ η τελευταία θέση ανήκει στο Δίκτυο/Μπλόκο με 12,23%.

Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας της Πανσπουδαστικής, η ΠΑΣΠ προτιμάται από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με ποσοστό 39,08%, ακολουθεί η Πανσπουδαστική με 36,38% και τέλος η ΔΑΠ με το μικρότερο ποσοστό 9,28%.


Τμήματα του ΠΑΠΕΛ με έδρα την Τρίπολη
Συγκεκριμένα για τα τμήμα της Νοσηλευτικής, η Πανσπουδαστική βρίσκεται στην πρώτη θέση με διαφορά (61,05%) σε σύγκριση με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (37,89%) ενώ το αντίθετο αποτέλεσμα παρατηρείται στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών, στο οποίο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέκτησε την πρώτη θέση με διαφορά έναντι των υπόλοιπων παρατάξεων με ποσοστό 81,25%. Στοιχεία, για τα οποία συμφωνούν και οι δυο παρατάξεις.


Τα αποτελέσματα τόσο για το τμήμα της Σχολής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας όσο και για το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής μόνο από την Πανσπουδαστική. Στο πρώτο τμήμα, το μεγαλύτερο ποσοστό για άλλη μια χρονιά συγκεντρώνει η ΠΑΣΠ με ποσοστό 86,63% ενώ στο δεύτερο τμήμα η Πανσπουδαστική κατέχει την απόλυτη πρωτοκαθεδρία με 99,36%.
Αγγελική Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις