Ακύρωση των διαπραγματεύσεων με τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων με τις ΗΠΑ ζητά το ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου

22 Ιουνίου 2016  /   Χωρίς Σχόλια

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛ:ΣΟΥΤην αντίθεσή του στις διαπραγματεύσεις για τη «Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ) με τις ΗΠΑ εκφράζει με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ζητώντας και την ακύρωση της «Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας» (CETA) της Ε.Ε. με τον Καναδά. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική» και τη στήριξη των παρατάξεων «Πελοπόννησος Πρώτα», «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» και «Πελοποννησιακή Ένωση», συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά την τελευταία του συνεδρίαση (15/6/2016) το θέμα της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου και επενδύσεων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά το θέμα και κατά πλειοψηφία εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Ψήφισμα Ως Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Δηλώνουμε την αντίθεση μας στις διαπραγματεύσεις για τη «Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ) με τις ΗΠΑ και να ακυρώσετε τη «Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία» (CETA) με τον Καναδά. Οι συμφωνίες αυτές περιλαμβάνουν ζητήματα μείζονος σημασίας (όπως η διευθέτηση διαφορών επενδυτή-κράτους και οι κανόνες σχετικά με την κανονιστική συνεργασία) και αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία και το γράμμα του νόμου. Είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση των εργασιακών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών, ιδιωτικών και καταναλωτικών προτύπων, καθώς και την απορρύθμιση των δημόσιων υπηρεσιών (όπως το νερό) και των πολιτιστικών αγαθών μέσα από αδιαφανείς διαπραγματεύσεις. Στηρίζουμε μια εναλλακτική εμπορική και επενδυτική πολιτική για την ΕΕ. Είναι όμως ώρα ευθύνης και για την ελληνική κυβέρνηση, να ταχθεί απερίφραστα κατά μιας συμφωνίας που απειλεί τα αγροτικά προϊόντα (ειδικά τα ΠΟΠ και ΠΓΕ) αλλά και γενικότερα την οικονομία της χώρας μας, το περιβάλλον αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

Ζητούμε:

τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *