Αισιόδοξα μηνύματα και κλίμα συντροφικότητας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Κινήματος Δημοκρατίας Ν. Αρκαδίας

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Με τη συμμετοχή πενήντα, τουλάχιστον, Αρκάδων συμπολιτών πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό καφέ στην Τρίπολη το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των μελών του Κινήματος Δημοκρατίας Νομού Αρκαδίας, με την παρουσία του βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Άνθρωποι που δεν έχουμε συνηθίσει να συναντούμε στις… πρώτες σειρές των …λαοσυνάξεων της Αριστεράς, παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτοι αριστεροί κι ονειροπόλα μέλη του παλαιού ΠΑΣΟΚ, με την παρουσία τους, την περισσή ευγένεια και τα λίγα λόγια, έδειξαν πως δύνανται να οικοδομήσουν κάτι νέο στην τοπική γειτονιά, κυρίως να καλλιεργήσουν τις ανθρώπινες σχέσεις, που στην πολιτική πραγματικότητα της αριστεράς ―δυστυχώς― κυριαρχούνταν από πολιτικές σκοπιμότητες, εάν, όχι, από ωμή ιδιοτέλεια.

Τα φλουρί στην πίτα είχε… έπαθλο ένα αντίτυπο του βιβλίου του Στέφανου Κασσελάκη «Δεύτερη ευκαιρία» και πέντε κιλά(!) γνήσιο – παρθένο ελαιόλαδο το οποίο …«αθλοθέτησε» ως συμβολική ενέργεια ο φίλος του νέου κόμματος Κωνσταντίνος Καρτσάκης.

«Το Κίνημα Δημοκρατίας δημιουργήθηκε από την ανάγκη για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο διάφανη, πιο ανθρώπινη… Η κοπή της πίτας, πέρα από μια όμορφη παράδοση, συμβολίζει την ενότητα. Όπως μοιραζόμαστε την πίτα, έτσι μοιραζόμαστε την ευθύνη για το μέλλον…» είπε ο Συντονιστής της Τοπικής Οργάνωσης του Κινήματος Δημοκρατίας, Σπύρος Νικολόπουλος, ενώ την ευθύνη της υποδοχής είχε η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου, κυρία Ελένη Γαλάνη.

Ο βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο οποίος εκλήθη να κόψει την πίτα των μελών της οργάνωσης, πέρα από τις ευχές του, εξέφρασε την πεποίθηση πως το Κίνημα Δημοκρατίας, όποτε και αν γίνουν εκλογές, θα κατακτήσει διψήφια ποσοστά, επί της κάλπης, ταυτόχρονα μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του προέδρου του νέου κόμματος, Στ. Κασσελάκη, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Σχετικές δημοσιεύσεις