Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Τρίπολης – Β. Κυνουρίας: Να ξεκινήσουν τώρα οι ψεκασμοί για τον δάκο και να ληφθούν μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών

3 Ιουλίου 2020  /   Χωρίς Σχόλια

Δεν πάει άλλο
Την ώρα που:
• Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι ελιές καλαμών είναι στις αποθήκες μας, αφού οι μεγαλέμποροι δίνουν τιμή 60 λεπτά το κιλό και δεν τις παίρνουν.
• Το λάδι πουλιέται ενάμιση ευρώ, φθηνότερο από το νερό.
• Το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί στα ύψη.
Η διαλυμένη με ευθύνη των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας δακοκτονία έρχεται να αποτελειώσει ό,τι απέμεινε από τον καύσωνα του Μαΐου.
Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τις ζημιές από τον καύσωνα και η ΔΑΟΚ αποφασίζει να μην γίνουν ψεκασμοί για το δάκο στον κάμπο του Άστρους.
Χθες η Γορτυνία και η Μεγαλόπολη, σήμερα το Άστρος, αύριο τα Δολιανά, τα Κούτρουφα το Καρακοβούνι και ο Άγιος Ανδρέας, μεθαύριο …… δεν θα γλυτώσει κανένας.
Έχουν στόχο να ξεκληρίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να συγκεντρώσουν τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα πέσουμε αμαχητί.
Καλούμε την κυβέρνηση, την Περιφέρεια τους Δήμους να προχωρήσουν σε κρατική συγκέντρωση αγροτικών προϊόντων, θεσπίζοντας κατώτερες εγγυημένες τιμές, να προμηθεύσουν με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, όπως λάδι – ελιές τα νοσοκομεία, τον στρατό, τους άπορους και εξαθλιωμένους μέσα από τα προγράμματα ΤΕΒΑ κ.λπ.
Καλούμε την Περιφέρεια να ξεκινήσει σήμερα τους ψεκασμούς για τη δακοκτονία.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Β. Κυνουρίας, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να πάψουν να σιωπούν, να πάρουν θέση στήριξης των ελαιοπαραγωγών.
Δεν αντέχουμε άλλη μια χρονιά με χαμένο εισόδημα.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους συναδέλφους μας αγρότες και κτηνοτρόφους στην Πελοπόννησο και σε όλη τη χώρα, με όλο το λαό και λέμε:
Φτάνει πια πληρώσαμε πολλά, να μην πληρώσουμε ξανά.
Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς της Κυνουρίας σε ξεσηκωμό.
Να συγκροτήσουν Επιτροπή Αγώνα στα πλαίσια του συλλόγου, για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας.
• Να ξεκινήσουν τώρα οι ψεκασμοί για τον δάκο.
• Να παρθούν μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών.
Το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *