Αντίθετο το Δ.Σ. Μεγαλόπολης στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ

17 Οκτωβρίου 2019  /   Χωρίς Σχόλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης με το ομόφωνο ψήφισμα δηλώνει την αντίθεσή του στο κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ:
– Δηλώνουμε την αντίθεση μας στο κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων ΙΙΙ και IV Μεγαλόπολης.
– Επισημαίνουμε ότι, μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή. Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και διαταράσσει τον ιστό της κοινωνίας.
– Το κλείσιμο των Μονάδων ΔΕΗ συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η χώρα να σταθεί, για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση, που βίωσε και βιώνει. Καμία περαιτέρω συρρίκνωση και παραχώρηση εθνικού πλούτου.
– Δηλώνουμε, ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα κεκτημένα των δημοτών των ενεργειακών Δήμων στην ανάπτυξη με την παροχή φθηνής θερμικής ενέργειας, όπως είναι το ΕΑΠ και η Τηλεθέρμανση.
– Η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, η τοπική κοινωνία, θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, όπως άλλωστε το έχουμε πράξει και στο παρελθόν.
– Να συσταθεί διαπαραταξιακή Επιτροπή Αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *