Α. Λυκουρέντζος: Άμεσα στο Πρόγραμμα Γεωργίας του ΥπΑΑΤ, το έργο άρδευσης της Βόρειας Κυνουρίας από τις πηγές του Ανάβαλου

Σε σύσκεψη συνεργασίας υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέ-ντζου, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Μανώλη Σκαντζού και Υπηρεσιακών Παραγόντων, αποφασίστηκε να ενταχθεί στο πλαίσιο της νέας Προκήρυξης του Προγράμματος Γεωργίας του ΥΠΑΑΤ της Περιόδου 2020-2027, το έργο για την άρδευση των εκτάσεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από τις πηγές του Αναβάλου, ύψους 30 εκ. ευρώ.
Η μελέτη του έργου έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αμέσως μετά την παράδοσή της στον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του από το ΥΠΑΑΤ, καθώς και ο διεθνής διαγωνισμός, για την ανάδειξη αναδόχου.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συσκέψεως ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, για την θετική εξέλιξη διότι ο κ. Γιώργος Καμπύλης με πιεστικές του παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και στον Υπουργό, κ. Σπήλιο Λιβανό, έχει θέσει από καιρού το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου.

Σχετικές δημοσιεύσεις