600 αναθέσεις ύψους 6.000.000 ευρώ [πανευρωπαϊκό ρεκόρ!] στο «μικροσκόπιο» του Eιδικού Eπιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Δρόσου

20 Νοεμβρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΛΕΞΙΟΥ

Μετά τις θερμές αγκαλιές του καλοκαιριού με τη Χαρούλα Αλεξίου, η οποία για μια μόνο εμφάνισή της στα Τρόπαια Γορτυνίας «τσίμπησε» 30.000 ευρώ,  τετ-α-τετ με τον Γενικό Eπιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, κ. Λέανδρο Pακιντζή, θα βρεθεί σύντομα ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Iωάννης Γιαννόπουλος.

“Έρευνα στο Δήμο Γορτυνίας διέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα των εξακοσίων (600) και πλέον απευθείας αναθέσεων που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος, κ. Iωάννης Γιαννόπουλος, ύψους πάνω από 6.000.000 ευρώ!Η έρευνα ανατέθηκε στον Ειδικό Επιθεωρητή κ. Δρόσο, ώστε να ερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις κατάτμησης έργων, μελετών και προμηθειών, καθώς και οι «μετονομασίες» μελετών σε «εργασίες» και «έρευνες», που αποτελούν κατά συρροή πάγια τακτική και κανόνα στην λειτουργία του Δήμου. Σύμφωνα και με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς, το δημόσιο συμφέρον και ο Δήμος Γορτυνίας έχουν υποστεί ζημία πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Η παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή, προκλήθηκε από Yπόμνημα που του κατέθεσε πριν από ένα μήνα περίπου, ο επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης του Δήμου, κ. Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ο οποίος πολλές φορές με ανακοινώσεις του ―τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης― έχει καταγγείλει ως παγκόσμιο ρεκόρ το γεγονός ότι στο Δήμο Γορτυνίας έγιναν κατά μέσο όρο δύο αναθέσεις ανά εργάσιμη ημέρα της θητείας του δημάρχου και ούτε ένας διαγωνισμός για εκτέλεση έργων, μελετών ή προμηθειών! Στον κ. Ρακιντζή έχουν φθάσει σχετικές καταγγελίες και από άλλες πλευρές, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, πλήθος στοιχείων ―που ενισχύουν αυτές τις καταγγελίες― κατέθεσαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με το Γενικό Επιθεωρητή οι Δημοτικοί Συμβούλοι Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, Ηλία Αποσκίτης, Γιάννης Σακελλαρίου και Σταύρος Χριστόπουλος, καθώς και ο ειδικός εμπειρογνώμονας επί θεμάτων Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Γιώργος Αναστόπουλος (φωτογραφία). Μετά τη συνάντηση αυτή, οι παραπάνω δημοτικοί σύμβουλοι εκτίμησαν ότι η κατάσταση στο Δήμο Γορτυνίας είναι πλέον εκτός ορίων και έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση «Επιτροπής για τη Διαφάνεια και την Προστασία του Δημόσιου Χρήματος», με στόχο «την καταπολέμηση της διαπλοκής, της διαφθοράς και της φαυλότητας». «Σε αυτή την ανοιχτή πρωτοβουλία έχουν θέση όλοι οι πατριώτες που προτάσσουν το συλλογικό συμφέρον της Γορτυνίας και απεχθάνονται κάθε τι που αποπνέει παλαιοκομματισμό, πελατειακές σχέσεις, σπατάλη και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος».”. Tην ανωτέρω Aνακοίνωση Tύπου απέστειλε στα γραφεία μας ο Bυζικιώτης, κ. Γιώργος Aναστόπουλος, ενώ η υπόθεση τελεί υπό τη σκιά προγενέστερης απόφασης του Σώματος Eλεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία διαβιβάστηκε στο Γενικό Γραμματέα Aποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. M. Aγγελάκα, συνακόλουθα δε προς στο Tμήμα Tοπικής Aυτοδιοίκησης και Nομικών Προσώπων Tρίπολης, το οποίο μετά των σχετικών εγγράφων παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο OTA το δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *