4 ακτές του Δήμου Β. Κυνουρίας βραβεύτηκαν με τη «Γαλάζια Σημαία»

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως(!) ανάμεσα σε 49 χώρες.
Η ΕΕΠΦ χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα από το 1992. Η «Γαλάζια Σημαία», σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.
Ανάμεσα στις 545 βραβευμένες ακτές είναι και τέσσερις (4) ακτές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας: Άγιος Ανδρέας – Μύλος, Ατσίγγανος, Καλλιστώ και Ξηροπήγαδο.
«Αυτό αποτελεί μία επιβράβευση της εξαιρετικής ποιότητας υδάτων και του υψηλού επιπέδου προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους, διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής την προστασία της Δημόσιας Υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε σχετική ανακοίνωσή του και ευχαριστεί όλους όσοι δούλεψαν για το αποτέλεσμα αυτό.
Στον σύνδεσμο https://www.blueflag.gr/awards/2021 μπορείτε να δείτε τον κατάλογο των βραβευμένων ακτών.

Σχετικές δημοσιεύσεις