10ος ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Αρχ. Νεμέα – Αρχ. Ολυμπία 180 χλμ., 25-26 Ιουνίου 2021

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Κοινωφελής Επιχείρησή του (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.) υποστηρίζουν για μια ακόμη φορά τη δράση του Διεθνή Συλλόγου Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων ‘‘ΑΕΘΛΙΟΣ’’, στον 10ο Ολύμπιο Δρόμο των 180 χλμ. Αρχ. Νεμέα – Αρχ. Ολυμπία στις 25 – 26 Ιουνίου 2021. Ο Δήμος πέραν της παροχής άδειας διέλευσης, της διάθεσης δημοτικών χώρων και της ηθικής υποστήριξης των συμμετεχόντων, κύρια παρέχει το μεγαλύτερο μέρος των προμηθειών – τροφίμων για τα σημεία ανεφοδιασμού της περιοχής δικαιοδοσίας του, όπου διέρχεται ο Ολύμπιος Δρόμος. Τα σημεία αυτά είναι τα παρακάτω:
Βυτίνα – Μαγούλιανα – Βαλτεσινίκο – Περδικονέρι – Τρόπαια – Δόξα – Καλλιάνι – Καστράκι – Κοκλαμά.
Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και ένας δεύτερος Αγώνας δρόμου των 62 χλμ. Αρχ. Νεμέα – Λεβίδι.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 25/6/2021 στις 14:30 μπροστά από το Αρχ. Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας. Οι δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στην ίδια διαδρομή και με κοινό σημείο εκκίνησης.
Η διαδρομή για τον ΟΛΥΜΠΙΟ ΔΡΟΜΟ απόστασης 180 χλμ και διάρκειας είκοσι οχτώ (28) ωρών, ορίζεται από την Αρχ. Νεμέα μέχρι την Αρχ. Ολυμπία με είκοσι (20) βασικούς σταθμούς ανεφοδιασμού/ελέγχου και αποτελεί συνδυασμό ασφάλτινων και χωμάτινων διαδρομών.
Οι δρομείς, ξεκινούν από το Στάδιο της Αρχ. Νεμέας διερχόμενοι από τη «Φλιάσια χώρα» (Νεμέα) με τη μακραίωνη ιστορία και τα εκπληκτικής ομορφιάς πεδινά και ορεινά ανάγλυφα των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Ηλείας. Με την υπερπροσπάθειά τους «συνδέουν» τα δύο διασημότερα στάδια της αρχαιότητας (Νεμέας – Ολυμπίας), διέρχονται από την εντυπωσιακή Αρκαδική φύση, τα Γορτυνιακά δάση και ποτάμια και καταλήγουν στην Ολυμπία όπου ακολουθούν τα χνάρια των αρχαίων αθλητών που διψούσαν για το κλέος που τους πρόσφερε, έπειτα από έναν νικηφόρο αγώνα στο ιερό του Διός, ο τίτλος του Ολυμπιονίκη.
Η διαδρομή έχει την κατεύθυνση της αρχαίας οδικής αρτηρίας που οδηγούσε τους πέραν του Ισθμού στην Κεντρική Αρκαδία και Ολυμπία μέσω Φλιούντος Ορχομενού και συνδέεται συμβολικά με τον αγώνα αρματοδρομίας Πέλοπος – Οινόμαου. Ο νικητής του αγώνα Πέλοπας, κέρδισε τόσο την κόρη του Οινόμαου Ιπποδάμεια όσο και το βασίλειο της Ήλιδας, γεγονός που του έδωσε το δικαίωμα να χαρίσει στην Πελοπόννησο το όνομά του (Πέλοπος νήσος)
Η χάραξη της διαδρομής των αγώνων, εκτός από τις τεχνικές της προδιαγραφές, περιέχει στο σύνολό της περιοχές πλούσια προικισμένες από τη φύση και την ιστορία, καλούμαστε δε να τις αναδείξουμε και να προστατεύσουμε αυτή την ανεξάντλητη πολιτιστική και ιστορική παράδοση καθώς και το φυσικό απόθεμα των σημείων που διέρχονται οι αγώνες.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την υγειονομική κρίση που περνάμε, με συμμόρφωση στις υποδείξεις και τους περιορισμούς της Πολιτείας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διεξαγωγή του αγώνα:
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας – ΔΗ.Κ.Ε.Γ.
Τρόπαια Αρκαδίας, τκ 22008
Τηλ: 2797360247-248-249
E-mail: koinof@gortynia.gov.gr
Web: www.gortynia.gov.gr
Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων ‘‘ΑΕΘΛΙΟΣ’’
Τ.Θ. 25 Τ.Κ. 20500 ΝΕΜΕΑ
Τηλ.: 6977 254174 (Σ. Μπαρακίτης) – 6978 486004 (Ζ. Νικολάου)
Fax/Τηλ: 2105149928
E-mail: aethliosrace@yahoo.gr
Web: www.aethlios.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗ.Κ.Ε.Γ.

Σχετικές δημοσιεύσεις