«Έφυγε» από τη ζωή ο Δήμος Δημητρακάς

«Έφυγε» προχθές (Κυριακή 22/11/2020) από τη ζωή όλως αναπάντεχα ο γνωστός Γορτύνιος (Μυγδαλιά) επιχειρηματίας Δήμος Δημητρακάς, που είχε συνδέσει ζωηρά τ’ όνομά του με την οικονομική κοινωνική και πολιτική ζωή της Τρίπολης, στην οποία ζούσε τα τελευταία 65 χρόνια. Το «Τουριστικό» κατάστημα στην Πλατεία Άρεως φέρει τη σφραγίδα του νοικοκυριού, της ευγένειας και των νεωτερίστικων αντιλήψεών του, που κατέτειναν στην ανάδειξη της εικόνας της πόλης που ζούσε.
Σεμνός, ταπεινός, καλοκάγαθος, μα κυρίως πληθωρικός στα αισθήματά του, για γνωστούς και αγνώστους, άνθρωπος γεμάτος.
Ευτύχησε ν’ αποκτήσει παιδιά και εγγόνια, μορφωμένα και προκομμένα.
Συγκινητική η ανάρτηση του βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής, Οδ. Κωνσταντινόπουλου, γαμβρού του, για τις πολιτικές επιδιώξεις του οποίου ο Δήμος ουδέποτε υπερέβαλε, διατηρώντας σχέσεις άριστες και φιλίες ξεχωριστές με τους ανθρώπους ολόκληρου του πολιτικού φάσματος.
Ο Δήμος Δημητρακάς υπήρξε παιδί της ορφάνιας, θύμα του εμφυλιοπολεμικού σπαραγμού. Έχασε τον πατέρα του το 1947, πριν καλά καλά τον γνωρίσει, σε ηλικία μόλις δύο ετών, και με αυτό το τραύμα μεγάλωσε και δημιούργησε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, για τον Δήμο Δημητρακά

Έφυγε το “Βουνό” ο Δήμος, η καρδιά του σταμάτησε. Ο άνθρωπος που στάθηκε όλα τα χρόνια δίπλα μου, με όλες του τις δυνάμεις. Σήμερα ράγισε η καρδιά της οικογένειάς μας. Θα μας λείψεις πολύ. Δήμο, όμως, προχωράμε, όπως τα είχαμε πει στην τελευταία μας ατελείωτη βόλτα, να είσαι σίγουρος από εκεί ψηλά. Κάθε μας δημιουργία έχει την πινελιά σου.

Η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Αρκαδίας για τον Δήμο Δημητρακά

Η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Δήμου Δημητρακά, που «έφυγε» αναπάντεχα.
Γιός του αγωνιστή Παναγιώτη Δημητρακά που εκτελέστηκε στις 11 – 7 – 1947 στον Αη – Θανάση στην Τρίπολη, μετά από απόφαση του έκτακτου στρατοδικείου Τρίπολης.
Από μικρός στη βιοπάλη, μεγάλωσε στα δύσκολα μετεμφυλιακά χρόνια, άντεξε και δημιούργησε.
Θα θυμόμαστε το Δήμο όχι μόνο για τη συμβολή του στην ανέγερση πριν πέντε χρόνια του μνημείου προς τιμήν των εκτελεσμένων αγωνιστών στον Αη – Θανάση, αλλά και για την απαίτησή του να το φτιάξουμε καλύτερο μετά τον πρόσφατο βανδαλισμό του.
Δεσμευόμαστε ότι αυτό θα γίνει, όπως και το πάρκο των αλύγιστων του Μοριά στο χώρο θυσίας των αγωνιστών, που πολλές φορές είχαμε κουβεντιάσει, σαν ελάχιστο φόρο τιμής αλλά και πηγή έμπνευσης και διαπαιδαγώγησης των νεότερων γενιών.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας για την απώλεια του Δήμου Δημητρακά

Ο Γραμματέας και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Αρκαδίας εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στον Βουλευτή μας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και την οικογένεια του για την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου τους πατέρα Δήμου Δημητρακά. Ο σύντροφος Δήμος υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας της Τρίπολης και ένας αγωνιστής και μαχητής της δημοκρατικής παράταξης. Καθώς η διαδρομή του σημάδεψε την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας. Καλό ταξίδι σύντροφε Δήμο.

Σχετικές δημοσιεύσεις