Ξεκίνησε η ελεγχόμενη στάθμευση στην Τρίπολη

Στην εποχή της ελεγχόμενης στάθμευσης μπήκε πιλοτικά την Τετάρτη (20/04) η Τρίπολη, με το δήμαρχο, Κώστα Τζιούμη να το ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου.

Από την Τετάρτη επομένως, στα αυτοκίνητα τα οποία θα παρκάρουν σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, θα τοποθετείται ένα σημείωμα, από τη Δημοτική Αστυνομία.

Με το σημείωμα αυτό, θα ενημερώνονται οι πολίτες, ότι η κανονική εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου 2022, όποτε και θα αρχίσει η επιβολή προστίμων για παραβάσεις.

Στους δρόμους της πόλης έχουν ήδη γίνει διαγραμμίσεις και έχουν τοποθετηθεί κατακόρυφες πινακίδες. Οι διαγραμμίσεις είναι με πορτοκαλί χρώμα (με αντίτιμο 1 ευρώ την ώρα), με κόκκινο χρώμα (1 ευρώ τη μισή ώρα) και με λευκό χρώμα (για όσους έχουν ετήσια κάρτα μόνιμου κατοίκου). Να σημειωθεί ότι η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης είναι ως τρεις ώρες.

Συνολικά έχουν υποβληθεί περίπου 100 αιτήσεις για 27 θέσεις μονίμων κατοίκων, οι οποίες αξιολογούνται από τη Δημοτική Αστυνομία και θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες.

Σχετικές δημοσιεύσεις