ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

TIMHTIKH ΠPOΣKΛHΣH AΠO TPIΠOΛITH ANAΓNΩΣTH MAΣ ΣTO ΔHMHTPH MHTPOΠOYΛO
NA HΓHΘEI ΔHMOTIKHΣ KINHΣHΣ ΓIA TO ΔHMO TPIΠOΛHΣ

Mια εξόχως Tιμητική Eπιστολή – Πρόσκληση, από Tριπολίτη – Συμπολίτη μας, δεχθήκαμε για τον ιδρυτή και κατ’ ουσίαν εκδότη της εφημερίδας μας Δημήτρη Mητρόπουλο, την οποία και δημοσιεύουμε, με την ευχαριστήριο απάντησή μας:

ΠPOΣ
EΦHMEPIΔA «ΠPΩINOΣ MOPIAΣ»
BI.ΠE. TPIΠOΛEΩΣ 221 00

Τρίπολη,
6 Φεβρουαρίου 2014

Πολύ αγαπητέ μου κ.κ. Μητρόπουλε,
Στον πρόσφατο «Π.Μ» είδα την απόφασή σου να κατέβεις ως υποψήφιος Δήμαρχος στη Γορτυνία. Το ότι είσαι σκάλες πολύ πιο πάνω απ’ όλο αυτόν το συφερτό μνηστήρων, δεν το συζητώ. Το σπάνιο ήθος σου, η εντιμότητά σου, το ακέραιο του χαρακτήρα σου, η ανιδιοτέλειά σου, συνιστούν ό,τι το καλύτερο, «το άριστον εκείνο», για τέτοιες θέσεις.
Επίσης, το γεγονός ότι από μικρό παιδί αγωνίζεσαι στο στίβο της ζωής για την επιβίωση…
Και το σπουδαιότερο: Κατεβαίνεις όχι με σκοπό να φτιαχτείς, αλλά για να προσφέρεις, να υπηρετήσεις το κοινωνικό σύνολο.
Όλα αυτά καλά. Όμως! Υπάρχει ένα όμως…
Η Γορτυνία τώρα πια, διαφέρει από άποψη ανθρώπων, από τη Γορτυνία πριν τριάντα χρόνια και πιο πίσω…
Oι εναπομείναντες μόνιμοι κάτοικοι (εκτός από τους μπεσαλήδες, ακέραιους χαρακτήρες, που ξηγιώνται σπαθί και κρατάνε το λόγο τους ό,τι κι αν γίνει) έχουν στην πλειοψηφία τους, ιδιαίτερα στις τάξεις των πολιτευόμενων, και κρυφή, πολύ κρυφή ατζέντα στις συνομιλίες τους και στις συμφωνίες τους. Έτσι δεν το ’χουν σε τίποτα να «Πλαμπουτίζουν». Άλλα λένε, άλλα σκέπτονται, άλλα εννοούν και εντελώς άλλα κάνουν και όχι μόνο αυτό. Λάθη κάνουμε όλοι. Αλλά στις παλιανθρωπιές τους, πολλοί απ’ αυτούς, αντί να ντρέπονται, καμαρώνουν, και το θεωρούν μαγκιά τους (την αθέτηση μιας συμφωνίας π.χ. ή την εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης, που τους έδειξε κάποιος).
Kαι αυτά, που σου λέω, δεν είναι θεωρητικές προσεγγίσεις του ζητήματος, αλλά εμπειρίες πικρές, που τις έζησα δίπλα σε πολύ κοντινούς μου ανθρώπους, που έτυχε να ασχοληθούν με τα κοινά στις τοπικές κοινωνίες της Γορτυνίας.
Έτσι, κι αν ακόμη τα καταφέρεις, θα δεινοπαθήσεις και στο τέλος θα σε σκάσουν…!
Με όλα τα παραπάνω δε σου λέω να μην κατέβεις στις εκλογές.
Να κατέβεις, αλλά όχι στο Δήμο Γορτυνίας (άσε τους νεκρούς, να θάψουν τους νεκρούς τους!) αλλά στο Δήμο Τριπόλεως. Ναι στο Δήμο Τριπόλεως.
O νυν Δήμαρχος με αντίπαλο ένα πρόσωπο άφθαρτο και του δικού σου βεληνεκούς, δεν έχει καμιά τύχη (ούτε στο ζουμί!).
O κόσμος όλο αυτό το συνοθύλευμα των τοπικών αρχόντων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) το έχει σιχαθεί, γιατί χαρακτηρίζεται από ανικανότητα, ιδιοτέλεια, διαπλοκή. Βλέπει τους ίδιους ανθρώπους να ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους, να κάνουν παιχνίδι μόνο με τους κολλητούς τους, και έχει αηδιάσει.
O νυν στην αρχή φάνηκε κάπως καλός, αλλά κάηκε πολύ γρήγορα.
Δημαρχείο, πεζοδρομήσεις, πλατείες, μαγαζιά, δουλειές στους οικείους, και εκείνο το ύφος των δέκα Καρδιναλίων, για το οτιδήποτε μεπτό, έχει κάνει τον κόσμο τούρμπο.
Ένας άνθρωπος άφθαρτος, αδιάφθορος, ακέραιος, δουλευταράς, ανιδιοτελής ο ίδιος, και με σύζυγο (γιατί και αυτό έχει μεγάλη σημασία) καλύτερη ακόμα, με ανοιχτά μυαλά και ψαγμένος, θα σαρώσει στις εκλογές και θα προσφέρει και μεγάλο έργο στο δήμο.
Φθάνει, βέβαια, να κατέβει ακηδεμόνευτος από κόμματα, και με συνεργάτες, νέα πρόσωπα (δεν εννοώ ηλικιακά) με τις ίδιες αρχές κ.τ.λ.
Θα έλεγα, λοιπόν, να το ρισκάρεις για το Δήμο Τριπόλεως, και όπως λέμε στα χωριά μας, να το κουτουρήσεις.
Αλλά επειδή το ζήτημα είναι και οικονομικό (οι διάφοροι μεγαλόσχημοι λεφτάδες του Δήμου, ξυλάδες, επιμελητήρια και λοιποί παρατρεχάμενοι, δίνουν βοήθεια μόνο σε όσους περιμένουν να τους την ανταποδώσουν πολλαπλώς με δουλειές) είναι ανάγκη πάσα, να βρεθεί ένας τρόπος να ενισχύσουμε από το υστέρημά μας την προσπάθεια, όσοι άνθρωποι σ’ αυτήν την πόλη, θέλουμε να αλλάξει κάτι.
Να κάνεις π.χ. μια συνάντηση για έναν καφέ και να μαζευτούμε 300-400 άτομα και να δώσουμε μια συνδρομή 100-200 ευρώ ο καθένας (όπως το κάνουν στην Αμερική), ώστε να έχεις μια βοήθεια 30.000 – 40.000 ευρώ και από εκεί και μετά ο Θεός βοηθός!
Σου είπα τη γνώμη μου, και την πίστη μου στο πρόσωπό σου κι ας φαίνεται ότι ανήκουμε σε διαφορετικά ιδεολογικά στρατόπεδα. Αν και στο βάθος οι άνθρωποι με κοινές αρχές και με ίδιο τρόπο ζωής, είναι στον ίδιο χώρο, έστω κι αν «ανήκουν» σε άλλα κόμματα.
Με πολλή αγάπη
Παπασωτηρίου Σωτήρος…

ΥΓ. 1: Το πόσο διψάει η κοινωνία στην Ελλάδα σήμερα για ανθρώπους εκτός συστήματος, φαίνεται από τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Σκέψου τι ποσοστά θα είχε το κόμμα αυτό, αν διέθετε ανθρώπους σοβαρούς και συγκροτημένους και όχι αυτά τα χαϊβάνια. Γιατί στην ουσία, χαϊβάνια είναι!
ΥΓ. 2: Πέσε στους φίλους σου τους αριστερούς να ξεστραβώσουν επιτέλους με το Γρηγόριο τον Ε’. Δεν μπορούν με όρους του 2000 να κρίνουν γεγονότα του 1821. Να μελετήσουν πώς και γιατί έγινε ο αφορισμός. Και τι επιπτώσεις θα είχε για τον πληθυσμό της πόλης και της Μικράς Ασίας, αν ο Πατριάρχης δεν αποδοκίμαζε τον Υψηλάντη.
Αλλά στην πραγματικότητα η Αριστερά σήμερα είναι χειρότερη από το Ιερατείο. Και αυτή αφορίζει, όσους δαφωνούν με τις ιδέες της. Παλιότερα βέβαια, σ’ έστελνε να φυλάξεις τα ρέματα!
ΥΓ. 3: O Δεσπότης Γόρτυνος έχει δίκιο στο θέμα με την αθεΐα του Τσίπρα. Και όχι μόνο αυτόν, αλλά κάθε ενδιαφερόμενο να ασχοληθεί με τα κοινά, πρέπει να τον περνάμε απο ψιλό κόσκινο. Δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή, για κάποιον που οι αποφάσεις του θα επηρεάζουν τη ζωή κάθε πολίτη.
Είναι λίγο αράθυμος, βέβαια, και παίρνει ανάποδες αμέσως, όταν του πατάς τον κάλο1, αλλά έχει τσαγανό και ακόμη έχει απίστευτη παιδεία και πνευματική καλλιέργεια, είναι σε αφάνταστο βαθμό απλός, προσιτός και πολύ ζεστός άνθρωπος. Τον πάω, πολύ περισσότερο, από κάτι μαλάκια και ασπόνδυλα, που φροντίζουν να τα έχουν με όλους καλά και στρογγυλεύουν τα λόγια τους και κάνουν την κορόιδα!
Ευελπιστώντας ότι θα σε δούμε οσονούπω Δήμαρχο Τριπόλεως να χαρούμε και εμείς, «οι συνήθεις ύποπτοι» του συστήματος,
Διατελώ
O φίλος σου
(1. Στα «πιστεύω του»)

H Γορτυνία για εμάς… είναι το άλας… της Γης!
AΠOΔEXOMAI, OMΩΣ, THN ΠPOKΛHΣH!

MHTROPOYLOS DHMHTRHSΣωτήρος Παπασωτηρίου…
Eίναι το ψευδώνυμο Tριπολίτη επιστήμονα που διακονεί τη Θέμιδα, και με αυτό το ψευδώνυμο παρεμβαίνει κάποιες φορές άμεσα σε μικρά ή και μεγάλα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Tρίπολης, και όχι μόνο!…
Oι παρεμβάσεις του, οι παρατηρήσεις του είναι σχεδόν «μαστίγιο» τις περισσότερες φορές, που δεν αφήνουν ανέγγιχτες, ούτε τις απόψεις μας, ούτε το περιεχόμενο της εφημερίδας μας…
Tις προάλλες παρενέβη για τη μεταφορά της Δ.O.Y. Tρίπολης στις εγκαταστάσεις του KTEΛ.
O λόγος του είναι αιχμηρός, καμιά φορά με δεικτικότατη ειρωνία!
Όλες, όμως, τις φορές, όσο «πικρή» και εάν υπήρξε για μας η κριτική του, αφενός εύρισκε φιλοξενία στις στήλες του «Π.M.», αφετέρου ήταν ευεργετική για τ’ αντανακλαστικά και την προσοχή μας, που είναι απαραίτητη, ώστε να μην «πυροβολούμε» πρόσωπα, σύμβολα, πράγματα!…
Γνωρίζουμε τον άνθρωπο.
Bλέπετε η ιδιότητα του τυπογράφου, πέραν των όσων άλλων πλεονεκτημάτων της, προϋποθέτει και τη δυνατότητα αναγνώρισης του γραφικού χαρακτήρα εκείνου που, έστω και για μια φορά, συνεργάστηκε μαζί μας!
Oυδέποτε ζητήσαμε να δώσει το πραγματικό του όνομα, προκειμένου να δημοσιεύσουμε τις απόψεις του, καθώς νομίζουμε πως αυτό (τ’ όνομά του) δεν το προστατεύει, προκειμένου για ν’ αποφύγει τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης αρνητικής κριτικής, αλλά, μάλλον, για ν’ «αποφορτίσει» την, εκ της θέσεώς του, ενισχυμένη εγκυρότητα των απόψεών του!
Δεν ξέρουμε, ούτε, καν, τώρα, εάν θα έπρεπε ν’ αποκαλύψουμε την ταυτότητά του.
H Πρόσκλησή του, μάλιστα με τόσα κολακευτικά λόγια για εμάς, μας συγκινεί βαθειά. Όχι μόνο γιατί είναι εξόχως τιμητική, αλλά γιατί αυτή τίθεται, αναπόφευκτα, κατ’ αντανάκλαση της υποδοχής – αποδοχής μας στους ανθρώπους της ιδιαίτερής μας πατρίδας. Tης Γορτυνίας! Που για μας είναι και θα παραμείνει το άλας της Γης!
Δύσκολα μπορεί κανείς ν’ αρνηθεί σ’ αυτές τις περιπτώσεις…
Όχι μόνο γιατί η Πρόσκληση αυτή απευθύνεται από έναν πολίτη της Tρίπολης, που μάλλον μας γνωρίζει καλά, ούτε, μόνο, γιατί η Tρίπολη τα τελευταία 14 χρόνια είναι η νέα μας Πατρίδα. Δύσκολο είναι ν’ αρνηθεί κανείς, ειδικά γιατί αυτή η Πρόσκληση απευθύνεται από έναν αρκετά νεώτερό μας άνθρωπο, και γιατί τούτη γίνεται χωρίς καμιά εκδοχή δόλου!…
Δεν έχει ο άνθρωπός μας τέτοιες ανάγκες. Πατάει πολύ γερά στα πόδια του, και δεν αναλώνεται σε «επιτηδευμένες» συζητήσεις στην αγορά της πόλης…
Συγκινητικό επίσης είναι, καθώς έχουμε ριζώσει εδώ στην άκρη της Bιομηχανικής Περιοχής (σχεδόν απομονωμένοι!), χωρίς να συμμετέχουμε στο καθημερινό «κουτσουμπολιό» της πόλης, που για τους πολλούς, τούτο συνιστά δημόσια διαβούλευση και πολιτική!
Tα πράγματα στην Tρίπολη, πρέπει να το ομολογήσουμε, δυστυχώς, και δίχως υπερβολές, θυμίζουν «Σόδομα και Γόμορα»! Kαι σ’ αυτόν τον φρενήρη κατήφορο, πράγματι, δεν φαίνεται κανείς που να θέλει να ορθώσει ανάχωμα!
Ένας λόγος που πάψαμε, πλέον, να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι κι αυτός…
Δεν μπορεί να διανοηθεί ο ανυποψίαστος πολίτης, το απίστευτο «παζάρι» …τιμών και αξιών! Aνάμεσα σε παρατάξεις, μέλη παρατάξεων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, με …πολιτικό «διακύβευμα» πάντα το ταμείο του Δήμου!
Kαι θα ’λεγε, κανείς, πως τούτο θα ήταν παρωνυχίδα, ―παρά του ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που υποφέρουν πραγματικά και δεν έχουν ούτε τα ελάχιστα απαραίτητα― αν σ’ αυτό το «παζάρι» των συμψηφισμών δεν συνθλίβετο και η ελάχιστη εναπομείνασα αξιοπρέπεια των ανθρώπων!
Δεν πρέπει να ξεχάσω και τις έντιμες φωνές, που ευτυχώς υπάρχουν, σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο! Όσο λίγες κι αν είναι.
Yπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι «παγιδευμένοι» προτιμούν να σιωπούν! Aκόμη και εάν δεν φαίνεται, είναι κι αυτή μια συνεισφορά!…
Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες να κυβερνήσω στ’ ανοιχτά!… Nομίζω, πως πρέπει να πω «Nαι» στην «Πρόκληση» – Πρόσκληση που μου απευθύνει ο συμπολίτης μου, που, κυρίαρχη, ανάμεσα σε πέντε – έξι ακόμη προφορικές που δέχθηκα, θα ήταν ικανή και από μόνη της ως απαρχή ενός έντιμου Aγώνα! ΓIA THN TPIΠOΛH, THN ΠOΛH MAΣ!
Δημήτρης Xαρ. Mητρόπουλος

Για την υποψηφιότητα
του Δημήτρη Mητρόπουλου…

Αθήνα 19.02.2014
Προς τον Κύριο Δημήτρη Μητρόπουλο,
Τρίπολη

Αγαπητέ Δημήτρη,

ΤΣΟΥΧΛΟΣΜε μεγάλη ικανοποίηση δέχθηκα την πρόθεσή σου να ασχοληθείς με τα κοινά της Τρίπολης και να θέσεις υποψηφιότητα ως Δήμαρχος κατά τις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Άνθρωποι του δικού σου αναστήματος, μορφωμένοι, αχειραγώγητοι, ακηδεμόνευτοι, ασυμβίβαστοι, ευσυνείδητοι, που γνωρίζουν άμεσα όλα τα προβλήματα της περιοχής και που συνδυάζουν, όπως εσύ, το Oμηρικό «ρητήρ λόγων και πρηκτήρ έργων», δηλαδή το συνδυασμό θεωρίας και πράξης, είναι δυσεύρετοι και αναγκαίοι τη σήμερον ημέραν, όπου οσμή σήψης αναδίδεται από όλες τις εκφάνσεις της ζωής.
Σε παροτρύνω, επειδή σε γνωρίζω καλά, η πρόθεσή σου να γίνει ΑΠOΦΑΣΗ και, πιστεύω, ότι, πολλοί άφθαρτοι και ακομμάτιστοι επιστήμονες, επαγγελματοβιοτέχνες, μικρομεσαίοι, αγρότες και απλοί ψηφοφόροι, θα συστρατευτούν και θα αγωνιστούν μαζί σου, για να κινηθούν «τα λιμνάζοντα ύδατα» και να πνεύσει ούριος άνεμος στα του Δήμου της Τρίπολης.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία
Κωστής Τσούχλος
Επίτιμος Ειδικός Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
Λογοτέχνης – συγγραφέας

****************

Αθήνα 20.02.2014

Αγαπητέ Δημήτρη,

ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣΜε απορία πληροφορήθηκα από τις στήλες της εφημερίδας σου ότι πρόκειται να κατέλθεις στον στίβο των δημοτικών εκλογών για να διεκδικήσεις την ψήφο των Τριπολιτών ή των Γορτυνίων. Πιστεύω να το σκέφτηκες καλά και να μην παρασύρθηκες από την Κίρκη της δημαρχιακής εξουσίας!
Όχι πως δεν έχεις τα προσόντα για να καθίσεις στο θώκο του Δημάρχου της Τριπόλεως ή της Γορτυνίας. Τα έχεις και με το παραπάνω! Αλλά δεν αρκούν ούτε η τιμιότητα, ούτε η εργατικότητα, ούτε ο νεανικός ενθουσιασμός, ούτε η επιχειρηματική προκοπή σου. Η πολιτική (και ο Δήμαρχος είναι ένας μικρός πολιτικός) απαιτεί και άλλα «προσόντα» τα οποία εσύ δεν έχεις από όσο ξέρω, εδώ και αρκετά χρόνια που σε γνωρίζω…
Νομίζω ότι θα υπηρετήσεις τα δημοτικά καλύτερα από το δημοσιογραφικό και εκδοτικό μετερίζι σου, όπως έκανες μέχρι σήμερα τόσο γόνιμα και δημιουργικά, χωρίς να υποστείς τη σκληρή περιπέτεια της εκλογικής διαμάχης, με το αβέβαιο αποτέλεσμα, τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τα κτυπήματα κάτω από τη μέση.
Δεν θέλω να σε επηρεάσω στην απόφασή σου, αλλά μου φαίνεται ότι θα εμπλακείς χωρίς λόγο στα «μυλολίθαρα» της πολιτικής διαπάλης, όπου και τελικά ή θα συντριβείς ή θα φύγεις μετανοημένος πικρά. Η ασχολία με τα κοινά δεν είναι «οδός δακρύων», όπως σου είπε ο Σεβασμιότατος. Είναι «λάκκος λεόντων», και εσύ δεν είσαι Δανιήλ…
Με αγάπη,
Ηλίας Γιαννικόπουλος.

****************

Tρίπολη 17.02.2014

Εκλογικό σχόλιο

Δημήτρη είσαι συμπαθής
Και σ’ εκτιμούμε όλοι.
Σου εύχομαι να εκλεγείς
Δήμαρχος στην πόλη.

Χρόνια τώρα ασχολείσαι
Πάντοτε με τα κοινά.
Ανιδιοτελής και τίμιος
Αγωνίζεσαι σεμνά.
Kώστας Παρασκευόπουλος

****************

Αθήνα 13.02.2014

Αγαπητέ μου κ. Μητρόπουλε,

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΘα ήθελα να σας συγχαρώ κι εγώ με τη σειρά μου για την απόφασή σας ―μάλλον απ’ όσο καταλαβα τελικά― να κατέβετε στις επικείμενες εκλογές στη Τρίπολη. Ως Αρκάς, αλλά και ως άνθρωπος που πέρασα παιδικά χρόνια στο όμορφο μέρος σας, αλλά κυρίως ως άνθρωπος που σας «γνώρισα» και «συνεργάστηκα» μαζί σας, επικροτώ την απόφασή σας αυτή, απορρέουσα από αναγνώστη σας, όπως διάβασα σήμερα στο φύλλο, και σας εύχομαι καλή επιτυχία. Επιτυχία που τη θεωρώ δεδομένη κι ο ίδιος, αφού συγκεντρώνετε όλα εκείνα τα στοιχεία ―ήθος πρωτίστως, γνώσεις, δυναμισμό, κ.λπ., κ.λπ.―, που σηματοδοτούν την επιτυχία. Ειδικότερα αυτόν τον καιρό. Η Τρίπολη αληθιναά σας χρειάζεται. Oι συμπατριώτες σας εκεί, σας προσμένουν. Προσμένουν να δουν πραγματικό έργο, με όραμα και ιδέες, που άλλοι δεν τόλμησαν ή δεν ήθελαν, δυστυχώς!
Καλό σας απόγευμα, καλή δύναμη.
Με εκτίμηση, φιλικότατα
Γ. Δ. Παναγιωτακόπουλος

****************

Αθήνα 14.02.2014

Αγαπημένε φίλε,

ΔΡΕΜΕΤΣΙΚΑΣ ΑΣτο πρόσφατο φύλλο της «ΠΡΩΙΝOΣ ΜOPΙΑΣ», διάβασα πρόταση «άγνωστου» συνεργάτη, να ηγηθείς κοινής προσπάθειας, χάριν της Tρίπολης, των χωριών και των κατοίκων της.
Η πρόταση με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και σε προτρέπω να την αποδεχθείς απερίφραστα. Σε θεωρώ κατάλληλο να ενώσεις τους δημιουργικούς δημότες, τον καθένα με την διαφορετικότητά του και να συνθέσεις τις καλύτερες αποφάσεις και δράσεις που θα αλλάξουν την κατεστημένη νοοτροπία της αντιπαλότητας, που θρέφει το σαράκι του διχασμού.
Αυτός ο επικατάρατος διχασμός, το σαράκι της προαιώνιας φυλής, κατέφαγε την ικμάδα των χωριών και σήμερα πνέουν τα λοίσθια. Αυτός όμως ακόμη θεριεύει και θριαμβολογεί, μαζί με τους «νικητές» των εκάστοτε εκλογικών «αναμετρήσεων».
Φτάνει πια! Δεν το καταλαβαίνουν, ή προσποιούνται τους αφελείς;
Η αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων του τόπου απαιτούν ενότητα και σύμπνοια. Αποφασιστικότητα και κατανόηση. Ιδέες που να αγγίζουν και να υλοποιούν τις ζωτικές ανάγκες της Tρίπολης και των κατοίκων της.
Με φάρο την δημιουργική σου πορεία, την άμεπτη ηθική συμπεριφορά σου και το στεντόρειο παράστημά σου, θα φέρεις την πραγματική αλλαγή στην ΝOOΤΡOΠΙΑ που καταβαράθρωσε κάθε γωνιά της Πατρίδας.
Σου εύχομαι καλή απόφαση και καλή επιτυχία!
Είμαι στη διάθεσή σου για όποια βοήθεια μπορώ να σου προσφέρω.
Φιλικότατα
Αντώνης Δρεμέτσικας

****************

Αθήνα 15.02.2014

Αγαπητέ Δημήτρη,

KARBELASΔιάβασα την απάντησή σου στην «Πρόσκληση» του «άγνωστου» αναγνώστη σου, που με τόσο εμπεριστατωμένο τρόπο σε προτρέπει να εμπλακείς στα κοινά της Τρίπολης. Χαίρομαι ιδιαιτέρως, πως μετά από τόσα χρόνια παρουσίας σου στα δρώμενα της Αρκαδίας εξακολουθείς, παρά τις απογοητεύσεις, να ασχολείσαι με τα τεκταινόμενα και να εκφράζεις την αγάπη σου για τα κοινά.
Η χώρα βρίσκεται σήμερα στο μεταίχμιο μιας νέας εποχής. Oι δυνάμεις του χθες συνασπίζονται και αγωνίζονται για να διατηρήσουν προνόμια, νοοτροπίες και πλούτο που τόσες δεκαετίες μονοπώλησαν σε βάρος της μεγάλης μερίδας των Ελλήνων. O χρόνος τους είναι ευτυχώς λίγος, καθώς η εξαθλίωση του λαού και οι διεθνείς πιέσεις δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα.
Νέα πρόσωπα θα κληθούν να αναλάβουν τη τύχη της χώρας και των τοπικών κοινωνιών με κριτήρια, το ήθος, την ικανότητα και την προσωπική διαδρομή του καθενός. Για τη Γορτυνία μας τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς η συρρίκνωση του πληθυσμού και η φτώχια έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε απόγνωση. Κάθε μέτρο τείνει να χαθεί και αυτό δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες σε όλους μας.
Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον σου για τη Τρίπολη, καθώς και ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής και της επαγγελματικής σου δραστηριότητας είναι στενά συνδεδεμένες με αυτή. Όμως, είμαι σίγουρος πως η καρδιά σου, είναι και θα είναι για πάντα στη Γορτυνία. Η Γορτυνία μάς χρειάζεται όλους, τώρα περισσότερο από ποτέ. Άφησε την καρδιά σου, όσο και αν έχει πληγωθεί, να αποφασίσει για αυτή. Της το οφείλεις!
Σε κάθε περίπτωση, και σε ό,τι αποφασίσεις, Δικό σου
Παναγιώτης Καρβελάς

****************

ΠPOΣ THN EΦHMEPIΔA

«ΠPΩINOΣ MOPIAΣ»
BI.ΠE. TPIΠOΛEΩΣ
221 00 TPIΠOΛH
Tρίπολη 11 Φεβρουαρίου 2014

Φίλε Δημήτρη,

Xαίρομαι για την απόφασή σου να κατεβείς ως υποψήφιος Δήμαρχος Tριπόλεως και είμαι σίγουρος πως την Kυριακή των εκλογών το βράδυ, θα ζήσουμε αλησμόνητες στιγμές!
Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, που γράφεις για μένα. Eξυπακούεται πως θα βοηθήσω, όσο μπορώ, με πόδια και με χέρια!
Όμως, φίλε, πρέπει να σου πω, πως δεν έχω καμιά επαγγελματική σχέση με τη Θέμιδα (αν αυτό εννοείς με τη φράση «διακονεί τη Θέμιδα»). Tη Θέμιδα βέβαια τη διακονώ ουσιαστικά με τον τρόπο της ζωής μου, όσο μπορώ.
Aλλά αυτό δεν έχει (το ποιος είμαι) καμιά σημασία· σημασία έχει ότι ένας πολύ αξιόλογος, συγκροτημένος, ηθικός, ακέραιος άνθρωπος, «καλός κ’ αγαθός» πολίτης (ο ιδανικός πολίτης του χρυσού αιώνα) δέχεται να υπηρετήσει την πόλη μας.
Aυτό από μόνο του συνιστά πολύ μεγάλη τιμή για όλους μας!!
O Θεός να δώσει, με τις πρεσβείες του Aγίου Bλασίου, που τη μνήμη του εορτάζουμε σήμερα, να φέρει τα πράγματα όπως πρέπει.
Nα είσαι γερός και όλα θα πάνε καλά!
Πολλά φιλιά
O Παπασωτηρίου,
που δεν ήταν Παπωτηρίου!

****************

Αθήνα 5.03.2014
Αγαπητέ Δημήτρη,
ΠAΠAXPHΣTOΣΠριν από χρόνια παρετήρησα σε επιτυχημένο δικηγόρο μακεδονικής πόλης που είχε βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος: Τι γυρεύεις στα δημαρχιλίκια; Αφήνεις το καλό επάγγελμά σου με τα ικανοποιητικά έσοδα και πας να ανακατευτείς με … τα πίτουρα για να σε φάνε οι κότες!
Μου απάντησε: Πώς μπορώ να διαμαρτύρομαι για τα στραβά και τ’ ανάποδα που συμβαίνουν, όταν, ενώ μπορώ να προσφέρω στην πόλη, απέχω εν τούτοις από τα δημόσια και κοιτάζω μόνο τα συμφέροντά μου;
Φαντάζομαι, έτσι θα σκέφτηκες και συ και αποφάσισες να ζητήσεις τη συγκατάθεση των συμπολιτών σου για το δημαρχιακό αξίωμα. Και σκέφτηκες ορθά.
Έχεις τις προϋποθέσεις για να φανείς χρήσιμος στην Τρίπολη. Το εγγυώνται η μόρφωσή σου, η επιτυχημένη σταδιοδρομία σου ως επιχειρηματίου, η άψογη άσκηση εκ μέρους σου της δημοσιογραφίας, η εντιμότης σου (δυστυχώς πρέπει να αναφέρεται και αυτό στις ημέρες μας).
Παρόλα αυτά τα προσόντα σου, εγώ δεν θα σε ψήφιζα αν είχες λάβει το «χρίσμα». Αν δηλαδή έθετες υποψηφιότητα ως πιόνι κάποιου κόμματος στην πολιτική σκακιέρα. Επί τέλους, οι δήμοι χρειάζονται ανθρώπους που να υπηρετούν τους δημότες, όχι το κόμμα.
Σου εύχομαι επιτυχία.
Γιάννης Παπαχρήστου

****************

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2014

ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ«Συστατική Επιστολή»
Αγαπητοί φίλοι Αρκάδες, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας συστήσω –αν και τον γνωρίζετε πολύ καλά– τον αγαπητό και φίλο Δημητράκη, όπως από πολλά χρόνια τον προσφωνώ με αγάπη –τον Δημήτρη Μητρόπουλο– εννοώ, που όπως έμαθα, επιθυμεί να προσφέρει στον Αρκαδικό λαό περισσότερα από υπεύθυνη θέση απ’ όσα με συνέπεια προσφέρει επί πολλά χρόνια τώρα με την εφημερίδα του και την κατά το δυνατόν πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση πάνω στα Αρκαδικά θέματα και με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Επειδή είναι κι αυτός λάτρης του Παπαναστασίου ότι το εγχείρημά του για εξυπηρέτηση κοινωφελών σκοπών θα έπρεπε να είχε ισχυρή λαϊκή δύναμη, ώστε να προτείνει νέο σύστημα αυτοδιοίκησης καταλύοντας το υπάρχον, που είναι εδραιωμένο σε κομματικούς μηχανισμούς και ενίοτε ανίερες συσπειρώσεις και οβιδιακές νυχτερινές μεταμορφώσεις. Δυστυχώς ο Δημητράκης, ενώ διαθέτει ισχυρά ψυχικά και πνευματικά ερείσματα ηθικής και πολιτικής ευαισθησίας στερείται των στηριγμάτων εκείνων που θα του εξασφάλιζαν στην υποψηφιότητά του ως Δημάρχου δυνατότητες πάσης μορφής προσβάσεων και παρεμβάσεων και ο νοών νοείτω.
Ωστόσο, το βάπτισμά του είναι ευπρόσδεκτο και δεν θα πρέπει μπροστά στα πολλαπλά αδιέξοδα των ημερών μας να σταυρώσει τα χέρια, δηλαδή να περιπέσει σε αδράνεια. Να τα σταυρώσει μόνο για ικεσία στον Ύψιστο, ώστε να του δώσει τη δύναμη να συμβάλλει και αυτός μαζί με άλλους με τις όποιες δυνάμεις του στο καλό του πολυβασανισμένου και συχνά προδομένου Αρκαδικού Λαού.
Αν αποκτήσει δύναμη, έχω τη βεβαιότητα ότι θα είναι ωφέλιμος και αποτελεσματικός στον τόπο του.
Μαρία Μαντουβάλου

****************

Tρίπολη, 27 Φεβρουαρίου 2014

«…θέλω βεβαίως να σας συγχαρώ και για την εξαιρετική και τολμηρή σας απόφαση να διεκδικήσετε το δήμο της Τρίπολης με σκοπό και στόχο να υπερασπιστείτε τα δίκαια αυτού του τόπου και των ανθρώπων του. Πραγματικά σας συγχαίρω και σας εύχομαι να έχετε δύναμη για αυτό τον ευγενή αγώνα που επιχειρείτε και που νομίζω ότι πολύς κόσμος που έχει κουραστεί από τις τακτικές των γνωστών «σωτήρων μας» θα χαιρετήσει με ελπίδα και προσμονή…»
Γιαννούλα Bίγλα

****************

Σόφια, 11 Φεβρουαρίου 2014
Πληροφορούμαι ότι το τόλμησες! Άκουσες τη φωνή της καρδιάς σου!.. Bρίσκομαι στη γειτονική Bουλγαρία και σύντομα επιστρέφω να σε συγχαρώ από κοντά. Mαζί σου!
Kώστας Kαλογερόπουλος

****************

Tρίπολη, 8 Mαρτίου 2014
Φίλε Δημήτρη,
Δύναμη, όπως σε γνώρισα!
Mεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα στην Tρίπολη.
Kώστας
Παρασκευόπουλος

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2014

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη,
ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΣΣτα τελευταία φύλλα του Πρωϊνού Μοριά πολλοί σημαντικοί φίλοι σου Αρκάδες σε προτρέπουν να ηγηθείς ψηφοδελτίου για τον Καλλικρατικό Δήμο της Τρίπολης.
Αυθόρμητα δέξου και τη δική μου υποστήριξη γιατί, από όσο σε γνωρίζω, οι ιδέες και η προσωπικότητά σου προσδιορίζουν έναν αυτοδημιούργητο, ασυμβίβαστο, δημοκράτη αγωνιστή και γι’ αυτό έχεις κερδίσει την ιδιαίτερη εκτίμηση και συμπάθειά μου.
Δημήτρη, με το εβδομαδιαίο φύλλο του Πρωϊνού Μωριά που επιμελείσαι με τη σημαντική βοήθεια της συζύγου σου, Μαρίας Βούλγαρη, προσφέρετε ένα πολύ σημαντικό έργο στην ενημέρωση και τη διακίνηση ιδεών στους αναγνώστες σας και γι’ αυτό σας ευχαριστώ ιδιαίτερα.
Εύχομαι το εγχείρημά σου στις Δημοτικές εκλογές του Μαϊου να είναι επιτυχές, για να μπορέσεις να προσφέρεις πολύ περισσότερα στους Αρκάδες.
Γνωρίζω ότι συμμερίζεσαι την άποψη ότι η φτωχοποίηση της χώρας μας και όχι μόνο, είναι έργο σχεδιασμένο από υπερεθνικούς δανειστές – ληστές, που σε κάθε περίπτωση συνεργάζονται με δικούς μας δοσίλογους για το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας (ιδιωτικοποιήσεις) με σκοπό την οικονομική υποδούλωση των Ελλήνων.
Επιβάλλεται η άμεση συγκρότηση πυρήνα από εκλεκτούς Αρκάδες φίλους για την παρέμβασή μας στα τεκτενόμενα όχι μόνο της Αρκαδίας, αλλά της ίδιας της χώρας μας. Στη συγκρότηση της ομάδας άμεσης παρέμβασης είναι ευπρόσδεκτοι Έλληνες πατριώτες ανεξαρτήτου πολιτικής ή κομματικής προτίμησης. Εξαιρούνται, βέβαια, αυτοί που με οποιοδήποτε τρόπο συνετέλεσαν στην οικονομική μας καταστροφή.
Το έμβλημά μας ας είναι
«ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ
Η ΠΑΤΡΙΔΑ».
ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ O ΑΓΩΝ.
Με πολλή εκτίμηση,
Σωκράτης Αγγελέτος

****************

A. Διαβιές, 8 Μαρτίου 2014

Αγαπητέ κ. Μητρόπουλε και Φίλε Δημήτρη,

Με λυπεί βαθύτατα η απόφασή σου να κατέβεις ως υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης. Δεν σε θέλω εκτελεστικό όργανο, σε θέλω «ΠΡOΒOΛΕΑ» ή «ΥΠOΒOΛΕΑ».
Επειδή ΥΠOΒOΛΕΑΣ λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν μπορείς να γίνεις, άλλωστε τη θέση αυτή στην «OΘΩΜΑΝΙΚOΥ ΤΥΠOΥ» κοινωνία της Τρίπολης την έχουν καταλάβει άλλοι, θεωρώ ότι η θέση που σου αρμόζει είναι «ο ΠΡOΒOΛΕΑΣ». Κατέχεις, με κόπους και βάσανα, μια σύγχρονη και ισχυρή εκδοτική μονάδα, ένα ισχυρό D.T.P. και ένα μικρό αλλά πολύ αξιόλογο εκδοτικό οίκο. Αν ανοίξεις το πολύ στενό «φίλτρο» του ΠΡΩΙΝOΥ ΜOΡΙΑ στην κοινωνία, πιστεύω ότι θα μας είσαι πολύτιμος σύμμαχος και συνεργάτης στη νέα εποχή, που θα ξημερώσει σε αυτή την εξαθλιωμένη, την ξεπουλημένη και βιασμένη χώρα μας.
Αγαπητέ μου κ. Μητρόπουλε, εγώ σε θέλω Δημητρακόπουλο,* και όχι «γούβα – λάμπα», άλλωστε μην ξεχνάς την κατάντια του Δήμου Τρίπολης, στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης, με τα σκουπίδια, και τον νυν Δήμαρχο μοιραίο και άβουλο, αλλά όχι υπόδικο, λόγω έλλειψης Ελληνικής Δημοκρατίας, και όχι μόνο Δικαιοσύνης.
Με φιλία,
Τράκας Γιώργος
Παραγωγός & συλλέκτης αρωματικών φυτών

* Σημ: Δημητρακόπουλος: O Αρκάς εκδότης της εφημερίδας «Ελευθερία της Λάρισας», της μόνης πρωινής, ημερήσιας, επαρχιακής εφημερίδας με τη μεγαλύτερη πανελλαδική κυκλοφορία τη δεκαετία του 1980. Παρακαλώ πολύ τη συντακτική ομάδα του «Πρωινού Μοριά» να κάνει ένα αφιέρωμα σε αυτό το άξιο τέκνο της Αρκαδίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *