
Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 14 Αυγούστου τα εγκαίνια της 54ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας και της 141ης Εμποροπανήγυρης, στην Παλαιά Επισκοπή.
Δύο θεσμοί με μακρά ιστορία, που έχουν συνδεθεί με την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Τεγέας, υποδέχθηκαν και φέτος εκθέτες, παραγωγούς, επαγγελματίες και επισκέπτες από την Αρκαδία και την ευρύτερη Πελοπόννησο. Η διοργάνωση θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Παρουσία της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας
Στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Βλάσης, ο βουλευτής Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πέτρος Τατούλης, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Γιάννης Σμυρνιώτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.
Στη σημασία της διοργάνωσης και στη διαχρονική προσπάθεια για τη διατήρηση των δύο θεσμών αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου, Βασίλης Ψυχογυιός.
Ο κ. Ψυχογυιός υπογράμμισε την ανάγκη οι επόμενες γενιές να συνεχίσουν την παράδοση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως στόχος είναι «να διαιωνίσουμε τους δύο θεσμούς, όπως έκαναν και οι προηγούμενες γενιές».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά όσων έχουν υπηρετήσει τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν σημαντικό «θύλακα καλλιέργειας της παράδοσης, πολιτισμού και επαφής των ανθρώπων».
Με αγιασμό και περιήγηση στα περίπτερα
Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφάνιος.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και οι ομιλίες των εκπροσώπων, ενώ στη συνέχεια οι επίσημοι περιηγήθηκαν στα περίπτερα της Έκθεσης, συνομιλώντας με εκθέτες και επαγγελματίες.
Ξεχωριστό στιγμιότυπο της βραδιάς αποτέλεσε η αποχώρηση του Πέτρου Τατούλη μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του κατά τη διάρκεια της επίσημης διαδικασίας.
Η 54η Παμπελοποννησιακή Έκθεση και η 141η Εμποροπανήγυρη Τεγέας συνεχίζονται έως τις 21 Αυγούστου, με την Παλαιά Επισκοπή να αποτελεί για ακόμη μία χρονιά σημείο συνάντησης για την τοπική κοινωνία, τον εμπορικό κόσμο, τους παραγωγούς και τους επισκέπτες.
Αντ. Χρονάκης
