ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η Ημερήσια Εφημερίδα της Αρκαδίας «ΠΡΩΙΝΟΣ ΜΟΡΙΑΣ» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1989, από τον Κοντοβαζαινίτη δημοσιογράφο, Δημήτρη Χαρ. Μητρόπουλο, ως μηνιαία έκδοση, με έδρα την Αθήνα, ασχολούμενη κυρίως με τις δραστηριότητες των εν Αττική και απανταχού Αρκάδων.

Τον Μάρτιο του 2007, με εκδότρια την Αγιώτισσα (Λάρισα) δημοσιογράφο (εκδότρια της μηνιαίας εφημερίδας «ΑΓΙΑ»), Μαρία Ευαγγ. Βούλγαρη (σύζυγο του ιδρυτή της εφημερίδας), μετετράπη σε εβδομαδιαία έκδοση «ΠΡΩΙΝΟΣ ΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ», με έδρα την Τρίπολη, σε ιδιόκτητες τυπογραφικές εγκαταστάσεις και γραφεία στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 ο ΠΡΩΙΝΟΣ ΜΟΡΙΑΣ (στην ίδια έδρα και με την ίδια εκδότρια) κυκλοφορεί, πλέον, ημερησίως (από Τρίτη έως Σάββατο), ικανοποιώντας τον αρχικό σκοπό του ιδρυτή του, δηλαδή να γίνει κάποτε ημερήσιο φύλλο.

Κύρια θεματολογία της εφημερίδας αποτελούν οι πολιτικές και οικονομικές ειδήσεις της ορεινής Πελοποννήσου, η κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών, η λειτουργία και οι δραστηριότητες των πολιτικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, θέματα επιστήμης & υγείας και τα επίκαιρα διεθνή γεγονότα.

Η εφημερίδα αποτελεί την κύρια δραστηριότητα του Εκδοτικού Οίκου «Φύλλα», ο οποίος έχει στο ενεργητικό του περίπου 150 εκδόσεις (μεταφράσεις ανέκδοτων αρχαίων συγγραφέων, τοπική ιστορία, με ξεχωριστή την παρουσία της Αρκαδικής και Θεσσαλικής Βιβλιοθήκης, περιοχές που έλκουν την καταγωγή τους οι ανωτέρω δύο συνοδοιπόροι εκδότες).