Το 2ο Φεστιβάλ Τσακωνιάς ταξιδεύει σε Καστάνιτσα, Σίταινα και Πραστό!

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τις Κοινότητες Καστάνιτσας, Σίταινας και Πραστού συνδιοργανώνουν το δεύτερο Φεστιβάλ Τσακωνιάς και σας προσκαλούν για ακόμη μια φορά να συμμετάσχετε στα πολιτιστικά δρώμενα, μέσα από τα οποία θα γνωρίσετε εκτενέστερα τον Τσακώνικο Πολιτισμό.


Η πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Αυγούστου στην Καστάνιτσα, η δεύτερη την Πέμπτη 3 Αυγούστου στη Σίταινα και η τελευταία θα λάβει χώρα στον Πραστό, την ιστορική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, την Κυριακή 20 Αυγούστου.


Συνοπτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες, τσακώνικη γαστρονομία, παραδοσιακούς χορούς, έκθεση βιβλίου και υφαντικής τέχνης, προβολή φωτογραφικού υλικού και παραδοσιακό γλέντι με καταξιωμένους καλλιτέχνες.


Το Τσακώνικο Φεστιβάλ απευθύνεται σε όλο το κοινό, ντόπιους και επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους. Μέσα από τις δράσεις ο καθένας έχει την ευκαιρία να μάθει για την πολιτιστική κληρονομιά της Τσακωνιάς, ενώ παράλληλα θα μπορεί να περπατήσει στα στενά των τριών Κοινοτήτων και να θαυμάσει τα χαρακτηριστικά δείγματα της Τσακώνικης αρχιτεκτονικής.


Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, δήλωσε σχετικά: «Πιστοί στον αρχικό μας σχεδιασμό, για τη θεσμοθέτηση ενός Φεστιβάλ που θα αναδείξει τον πλούσιο Τσακώνικο πολιτισμό, διοργανώνουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Τσακωνιάς. Φέτος το Φεστιβάλ επεκτείνεται χωρικά και χρονικά και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου μας, ενώ εμπλουτίστηκε με επιπλέον θεματολογία μέσα από την οποία θα ενημερωθούμε και θα διασκεδάσουμε. Ευχαριστώ θερμά τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για την αγαστή συνεργασία και το μεράκι τους ώστε να αναδείξουμε όσο πιο πολύ μπορούμε την Τσακωνιά μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις