- Του ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
Πριν λίγες ημέρες διάβασα στο news beast την εξής είδηση που επιβεβαιώθηκε και από άλλες πηγές: «Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία. Ξεκινάει η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από τον ψυχρό Πόλεμο».
Βέβαια, ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει ανεπίσημα και ας μην το έχουν συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι, αφού 30 χώρες του ΝΑΤΟ πολεμούν δια αντιπροσώπου (της Ουκρανίας) και με «εθελοντές» από 55 χώρες τη Ρωσία και σύρονται σε ένα πιθανό ολοκαύτωμα από τον διαχρονικά εγκληματικό Αγγλοσαξονικό άξονα, με σκοπό να διαμελίσουν την Ρωσία και να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές.
Πρέπει να πω ότι η Σοβιετική Ένωση- Ρωσία ποτέ δεν έδειξε επιθετικές διαθέσεις εναντίον των Δυτικών Χωρών, αντίθετα απ’ ό,τι υποστηρίζει η πληρωμένη προπαγάνδα των Δυτικών ΜΜΕ. O πρόεδρος Τρούμαν το 1947 ―μετά το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής στη Γιάλτα― με το σχέδιο Μάρσαλ παρείχε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στα ευρωπαϊκά κράτη με αντάλλαγμα ν’ ακολουθήσουν το Δυτικό Στρατόπεδο, πολεμώντας με όλα τα μέσα τον κομμουνισμό, παρά το γεγονός ότι η κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση ήταν σύμμαχος των ΗΠΑ στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε θυσιάσει 26.600.000 στρατιώτες και πολίτες, αλλά είχε και 2.500.000 εκατομμύρια αναπήρους στον πόλεμο εναντίον του Άξονα.
Έτσι το μετεμφυλιοπολεμικό κράτος των δωσίλογων στη Χώρα μας, που κατέκλεψαν τα στελέχη του ―σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών― τα χρήματα του Σχ. Μάρσαλ, ευγνωμονώντας τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές που κατέκαψαν με βόμβες ναπάλμ στο Γράμμο τα παλικάρια που είχαν πολεμήσει τους Γερμανούς Ναζί, έστειλε έλληνες στρατιώτες να πολεμήσουν και να πεθάνουν στην Κορέα, υπηρετώντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικανών. Θυμίζω στις «παλιοσειρές» το γελοίο τραγουδάκι που τραγουδούσαμε αναγκαστικά στο στρατό μέχρι την πτώση της Χούντας: «κι ο στρατός μας που πήγε στην Κορέα πολεμούσε για τα ιδανικά. Είχε πνίξει τους κίτρινους στο αίμα, δείχνοντάς τους τι θα πει ελευθεριά»! Και μη χειρότερα…
Ο πόλεμος, λοιπόν, εναντίον του κομμουνισμού πήρε τη μορφή στρατιωτικού συμφώνου και έτσι το 1949 οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους ―για να μην πω υποτελείς τους― ίδρυσαν το ΝΑΤΟ, τη γνωστή εγκληματική συμμαχία που μέχρι τις μέρες μας έχει αιματοκυλήσει πλήθος λαών. Παρ’ όλα αυτά, η Σοβιετική Ένωση ζήτησε το 1954 να ενταχθεί σ’ αυτό, με βάση την πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης που είχε, ώστε να αποφευχθεί ένας πόλεμος ανάμεσα στα δυο διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά καθεστώτα. Δυστυχώς, αυτό δεν το δέχτηκαν οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις των Δυτικών χωρών, που από τότε αποτελούν τα υπάκουα σκυλάκια, για να μη πω τις εταίρες των Αμερικανών. Πρέπει, μάλιστα, να προσθέσω ότι όπως αποκάλυψε το 2021 στον Gardian ο πρώην υπουργός Άμυνας της Αγγλίας, λόρδος Τζωρτζ Ρόμπερτσον, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (1999- 2003), και ο πρόεδρος Πούτιν στην πρώτη τους συνάντηση του είχε εκφράσει την επιθυμία να ενταχθεί η Ρωσία στο ΝΑΤΟ.
Όταν, όμως, η Δυτική Γερμανία ―με βάση τη συνθήκη του Παρισιού τον Οκτώβρη του 1954 ανάμεσα σ’ αυτή και τις δυτικές χώρες― θα μπορούσε πλέον να εξοπλιστεί, οι πολίτες της θα υπηρετούσαν στρατιωτική θητεία και τελικά θα εντασσόταν στο ΝΑΤΟ, η Σοβιετική Ένωση αναγκάστηκε να ιδρύσει με τους συμμάχους της το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Να σημειώσω, όμως, ότι αυτό δεν έγινε το 1954 αλλά στις 14/5/1955, δηλαδή οκτώ ημέρες μετά την ένταξη της Δυτικής Γερμανίας στο ΝΑΤΟ και έξι ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυσή του, προφανώς ως αμυντική συμμαχία απέναντι στην ιμπεριαλιστική Δύση κι ας λένε οι Δυτικοί το αντίθετο.
Αυτά είναι λοιπόν τα γεγονότα που οδήγησαν στον Ψυχρό Πόλεμο, που παραλίγο να προκαλέσει στις 26/9/1983 πυρηνικό ολοκαύτωμα, το οποίο ευτυχώς αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, χάρις στη αυτοθυσία του σοβιετικού αντισυνταγματάρχη Stanislav Petrov, o οποίος αν και είδε στο ραντάρ να γίνεται πυραυλική επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης δεν απάντησε όπως όφειλε, ελπίζοντας πως είχε γίνει λάθος και τελικά είχε δίκιο!
Να θυμίσω ακόμη πως το 1990 ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζ. Μπέικερ, που είχε επισκεφτεί στο Κρεμλίνο τον Γκορμπατσόφ δήλωσε πως, αν οι Σοβιετικοί δέχονταν την επανένωση της Γερμανίας, το ΝΑΤΟ δεν επρόκειτο να επεκταθεί προς ανατολάς ούτε μια ίντσα. Όταν, όμως, διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση αυτή η δέσμευση ξεχάστηκε και προσπάθησαν να περικυκλώσουν τη Ρωσία, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις του Πούτιν να σεβαστούν τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας του.
Προκάλεσαν, λοιπόν, το πραξικόπημα, ―όπως το χαρακτήρισε και ο Έλον Μασκ―στην Ουκρανία, στο οποίο έπαιξαν ενεργό ρόλο ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ και η Βικτώρια Νούλαντ, νυν υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μπάιντεν και τότε βοηθός υπουργός, υπεύθυνη για την Ευρώπη και απομάκρυναν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Χώρας, με αποτέλεσμα την εξέγερση των ρωσόφωνων επαρχιών και την επέμβαση της Ρωσίας, λόγω της καταπίεσης που υφίσταντο από την κυβέρνηση και τα ναζιστικά στρατιωτικά σώματα και έτσι φτάσαμε στις συμφωνίες του Μινσκ για ειρήνευση. Στη δεύτερη σύσκεψη που έγινε, όπως και η πρώτη στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας συμμετείχαν ο πρόεδρος Πούτιν, ο πρώτος πρόεδρος της Ουκρανίας μετά το πραξικόπημα Πέτρο Ποροσένκο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
Όπως αποκάλυψε αργότερα ο Ποροσένκο και η Μέρκελ, η συμφωνία αυτή έγινε με το πρόσχημα της ειρήνευσης, αλλά η σκοπιμότητα από τη μεριά της Ουκρανίας και των Δυτικών ήταν άλλη. Συγκεκριμένα, ο Ποροσένκο σόκαρε τους πάντες όταν δήλωσε δημόσια ότι το Κίεβο δεν είχε καμιά πρόθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, όταν υπέγραφε το πρωτόκολλο του Μινσκ και η Μέρκελ σε δυο συνεντεύξεις της, στο der Spiegel και στη die Zeit δήλωσε κυνικά πως «με τη συνθήκη του Μινσκ προσπαθήσαμε να δώσουμε χρόνο στην Ουκρανία για να γίνει ισχυρότερη, εκφράζοντας μάλιστα την ικανοποίησή της γιατί αυτή η στρατηγική είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα»!
Όταν, λοιπόν, ο Πούτιν διαπίστωσε πως η Ουκρανία, με την οποία συνορεύει η Ρωσία, εξοπλιζόταν από τους Δυτικούς, που ήθελαν να την εντάξουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και απειλείτο η ασφάλεια της Χώρας του, έκανε τελικά τον Φλεβάρη του 2022 την επέμβαση στην Ουκρανία, η οποία βεβαίως δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αναγκαία προληπτική, ενεργητική άμυνα της χώρας του, γιατί διαφορετικά θα έβρισκε το ΝΑΤΟ στην … κρεβατοκάμαρά του. Tι θα έκαναν, άραγε, οι ΗΠΑ αν η Ρωσία τοποθετούσε πυραύλους, άρματα μάχης κ.λπ. στο Μεξικό ή στον Καναδά; Φυσικά, δεν ξεχνάμε πως παραλίγο να εκραγεί τρίτος παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος τον Οκτώβρη του 1962, όταν αποκαλύφτηκε ότι οι Σοβιετικοί είχαν τοποθετήσει πυραύλους στην Κούβα, μετά την απόβαση των Αμερικάνων στον κόλπο των χοίρων το 1961, για να ανατρέψουν την Κουβανέζικη Επανάσταση.
Δυο χρόνια, λοιπόν, μετά την επέμβαση στην Ουκρανία η Ρωσία, παρά την πεποίθηση των ΗΠΑ και της Ε.Ε πως θα καταστρέψουν την οικονομία της με τις κυρώσεις που της επέβαλαν και θα τη νικήσουν με την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, όχι μόνο η οικονομία της αναπτύσσεται αλλά έχει κατατροπώσει τα ουκρανικά στρατεύματα, προελαύνοντας σε όλο το μήκος του μετώπου, ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν πια δυνατότητα να συνεχίσουν να τη στηρίζουν και οι χώρες της ΕΕ, που ενήργησαν ως θεραπαινίδες τους, βιώνουν οικονομική και κοινωνική κρίση. Η Γερμανία, η άλλοτε οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης, χάρις βέβαια στο φτηνό ρωσικό πετρέλαιο και αέριο, τώρα καταρρέει οικονομικά, γιατί οι βιομηχανίες της μεταφέρονται στην Αμερική ή σε χώρες του τρίτου κόσμου για να έχουν φτηνή ενέργεια και η κυβέρνησή της απειλείται με κατάρρευση.
Στα καθ’ ημάς, ο «δεδομένος» υποτελής στις ΗΠΑ Μητσοτάκης (θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου), που νόμιζε πως βρίσκεται «στη σωστή πλευρά της ιστορίας», κοντεύει να αποστρατικοποιήσει εντελώς τα νησιά του Αιγαίου, αφαιρώντας από αυτά τα αναγκαία για την άμυνά τους οπλικά συστήματα και πυρομαχικά για να τα στείλει στην Ουκρανία, διασπαθίζοντας παράλληλα το δημόσιο χρήμα, με αποτέλεσμα να παραιτούνται αξιωματικοί του πολεμικού μας ναυτικού, όπως έγινε πρόσφατα με 17 αξιωματικούς της φρεγάτας ΥΔΡΑ, γιατί με τα ψίχουλα που παίρνουν δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και λόγω της έλλειψης προσωπικού στα πολεμικά πλοία, δεν αντέχουν τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, προς μεγάλη ικανοποίηση βέβαια του Σουλτάνου Ερντογάν, ο οποίος εκβιάζοντας τους Αμερικάνους θα πάρει και τα F-16, ενώ η στρατιά του Αιγαίου περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί και να καταλάβει τα νησιά μας, όπως προειδοποιούν απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι, αλλά σε ώτα μη ακουόντων Γραικύλων, που θεωρούν τη συνθήκη της Λωζάνης παρωχημένη και άχρηστη!
Και ακόμη, ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός κατάφερε να κάνει μια φιλική μας χώρα, τη Ρωσία, που υπερασπιζόταν πάντα στα διεθνή φόρα τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα να θεωρεί, με το δίκιο της, την Ελλάδα μη φιλική χώρα, με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό.
Τελειώνοντας, επανέρχομαι στην είδηση για την άσκηση του ΝΑΤΟ που θα αρχίσει σε λίγες μέρες και θα τελειώσει αρχές του Μάη, στην οποία θα πάρουν μέρος 90.000 μάχιμοι με τη συμμετοχή και της Σουηδίας, με το σκεπτικό πως δήθεν απειλούνται οι Δυτικές χώρες από τη Ρωσία. Μάλιστα, είναι τέτοια η υστερία που επικρατεί στους κρετίνους που αποτελούν την ηγεσία των ΗΠΑ και των περισσότερων κρατών της Ε.Ε., που ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε επίσημα ότι «η Χώρα του πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία και ο γερμανικός λαός θα πρέπει να προετοιμαστεί»! Το ίδιο έκανε, όπως είδα στο Ναtionalpost, και ο Α/ ΓΕΣ της Αγγλίας, στρατηγός Πάτρικ Σάντερς, απευθυνόμενος στον αγγλικό λαό: «λαέ ετοιμάσου για μαζικό πόλεμο με τη Ρωσία»!
Είναι ανάγκη, λοιπόν, οι λαοί της Ευρώπης να βγούμε στους δρόμους και να παλέψουμε με κάθε μέσο για την Ειρήνη και την αποτροπή ενός ολοκαυτώματος, διώχνοντας τις ανάξιες και επικίνδυνες ηγεσίες μας, ώστε να μην κλάψουμε για τα παιδιά μας και για να μην βουλιάξουν οι χώρες μας στη δυστυχία, αν δεν καταστραφούν ολοσχερώς από έναν πυρηνικό πόλεμο, για τα ευτελή συμφέροντα μιας ομάδας εγκληματιών.
Σημείωση: Αξίζει να διαβαστούν 4 άρθρα αμερικανών καθηγητών πανεπιστημίου, οι οποίοι σέβονται τον εαυτό τους και τη θέση τους και αποκαλύπτουν την αλήθεια. Πρόκειται για τους καθηγητές: Τζον Μερσχάιμ, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο του Σικάγου και Τζέφρι Σακς, καθηγητή και Διευθυντή του Κέντρου Αειφόρου Ανάπτυξης του Παν/μίου Κολούμπια και πρόεδρο του Δικτύου Λύσεων Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Τα συγκεκριμένα άρθρα στα οποία παραπέμπω δεν προέρχονται από την Πράβντα αλλά από την Καθημερινή.
Tζον Μερσχάιμ στην «Κ»: Γιατί η Δύση έχει την ευθύνη για την κρίση στην Ουκρανία
Τζέφρι Σακς στην «Κ»: Φιάσκο των νεοσυντηρητικών στην Ουκρανία
Τζεφρι Σακς στην «Κ»: Τι πρέπει να διδαχθεί η Ουκρανία από το Αφγανιστάν
Τζέφρι Σακς στην «Κ»: Η Ουκρανία είναι η πιο πρόσφατη νεοσυντηρητική καταστροφή.