Στα άκρα η αντιπαράθεση Γ. Σμυρνιώτη και Κ. Τζιούμη με αφορμή τη δημοσκόπηση του Τ/Σ BEST

Με αφορμή δημοσιευθείσα δημοσκόπηση του εδρεύοντος στην Καλαμάτα τηλεοπτικού σταθμού BEST, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία RASS για τον Δήμο Τρίπολης και σύμφωνα με την οποία εμφανίζεται «απόλυτη υπεροχή του Κώστα Τζιούμη», ενόψει των εκλογών της Κυριακής, άμεση υπήρξε η αντίδραση του έτερου διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου, πρώην δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη (φωτ.), ο οποίος με ανακοίνωσή του αναρωτιέται «Ποιος πλήρωσε τη δημοσκόπηση;».

Ταυτόχρονα, δημοσιοποιεί και σειρά Χρηματικών Ενταλμάτων και Αποφάσεων, σύμφωνα με τις οποίες ―όπως υποστηρίζει― το συγκεκριμένο κανάλι εμφανίζεται να έχει «προνομιακές οικονομικές σχέσεις» με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρίπολης (ΔΕΥΑΤ), το τελευταίο πεντάμηνο. Η ΔΕΥΑΤ, βέβαια, έχει διαφημίσει τις υπηρεσίες της μέχρι και σε αθηναϊκό σάιτ! Αν είναι δυνατόν!

Γιάννης Σμυρνιώτης: Ποιος πλήρωσε τη δημοσκόπηση;

Ο υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, αμφισβητεί την εγκυρότητα της δημοσκόπησης του τηλεοπτικού σταθμού BESΤ και καταγγέλλει:

«Ένα τηλεοπτικό κανάλι από την Καλαμάτα αποφάσισε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να παρουσιάσει μια δημοσκόπηση για τον Δήμο Τρίπολης.
Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι το συγκεκριμένο κανάλι διαθέτει προνομιακές οικονομικές σχέσεις με την ΔΕΥΑΤ. Παραθέτουμε και όλα τα σχετικά έγγραφα από την Διαύγεια που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.


Καλούμε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη να πάρει θέση για το σκάνδαλο αυτό. Ήταν σε γνώση του αυτές οι προνομιακές σχέσεις;
Ταυτόχρονα καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα και να αναλάβει δράση για την διαλεύκανση ενός τέτοιου σοβαρού θέματος και να εξετάσει την τριγωνική σχέση Δήμου Τρίπολης-καναλιού και εταιρείας δημοσκοπήσεων.»

  • Τα χρηματικά εντάλματα της ΔΕΥΑΤ στο Κανάλι BEST, που φέρει στο τραπέζι ως αποδείξεις της καταγγελίας του ο κ. Σμυρνιώτης

Απάντηση του τηλεοπτικού σταθμού BEST στις καταγγελίες του Γιάννη Σμυρνιώτη

Στην καταγγελία του πρώην δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, ακολουθεί μια ακατάληπτη μακροσκελής απάντηση της Τηλεόρασης του BEST και μια αποκαρδιωτική για κάθε δημότη του Δήμου Τρίπολης, απάντηση του δημάρχου Τρίπολης και προέδρου της ΔΕΥΑΤ, Κώστα Τζιούμη.

«Καλησπέρα, σας παραθέτουμε για την ενημέρωση του κοινού σας την απάντηση της τηλεόρασης BEST στις αναφορές του κ. Γιάννη Σμυρνιώτη:
Με την θεσμική υποχρέωση την οποία ως μέσο ενημέρωσης έχουμε, με την ακεραιότητα της ευθύνης και την πιστότητα του ρόλου τον οποίο υπηρετούμε αδιαπραγμάτευτα εδώ και δεκαετίες, αλλά και της θέσης -στην οποία οι πολίτες μας έχουν κατατάξει με την προτίμησή τους ως πρώτους και τους ευχαριστούμε- οφείλουμε μια απάντηση στα γραφόμενα από τον κ. Σμυρνιώτη.


Καταρχάς, κάνουμε γνωστό πως οποιαδήποτε απόπειρα αναφοράς γίνεται σε εμάς ή… εμπλοκής μας, κατά αυτόν τον ακατάληπτο τρόπο, στον προεκλογικό αγώνα ο οποίος εξελίσσεται στο δήμο Τρίπολης, πλέον, θα απαντάται δεόντως και αρμοδίως.


Ακολούθως, ξεκαθαρίζουμε πως για λογαριασμό της τηλεόρασης BEST, που είναι ο εντολέας, διεξήχθη η δημοσκόπηση η οποία και παρουσιάστηκε από το κεντρικό της δελτίο ειδήσεων, από μια από τις πλέον πιστοποιημένες και καταξιωμένες εταιρείες στον χώρο, την εταιρεία RASS. Οι έρευνες έχουν ταυτότητα, δομημένη ανάλυση και στοιχεία και θα μπορούσε ο κ. Σμυρνιώτης να απηύθυνε ένα ερώτημα σε εμάς και να μην εκτίθεται κατά αυτόν τον τρόπο!


Τα υπόλοιπα με τα οποία… βασανίζει το μυαλό του, ο αξιότιμος κ. Σμυρνιώτης, αφιερώνοντας τις δυνάμεις του και τον πολύτιμο και στερεύοντα πολιτικό χρόνο για να ασχοληθεί με ένα μέσο -δήθεν- για να τροφοδοτήσει τις όποιες εντυπώσεις της προεκλογικής αντιπαράθεσης με βαρύγδουπες εκφράσεις περί «προνομιακών σχέσεων» και «σκανδάλων», ακριβώς επειδή υπάρχει η «Διαύγεια» και τώρα την… ανακάλυψε, θα έπρεπε -σε ότι μας αφορά- να αξιολογήσει τα όσα διαπιστώνει πριν μιλήσει, στην αντιπαραβολή και με τα υπόλοιπα μέσα. Έτσι πολύ απλά η λάσπη στον ανεμιστήρα επιστρέφεται.
Όσο για τα περί «τριγωνικής σχέσης» και άλλα τέτοια… γαργαλιστικά, χαιρόμαστε που ευθυμήσαμε σε αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο, παρ’ όλα αυτά είμαστε σε θέση στην πρώτη του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας -πιθανόν αύριο- να τον κεράσουμε, το μόνο τρίγωνο που ξέρουμε… Λαχταριστό τρίγωνο Πανοράματος.


Με κάθε εκτίμηση, και, με την υπόμνηση να παύσει η όποια προσπάθεια εμπλοκής μας στα όσα εξελίσσονται στο πεδίο της προεκλογικής «μάχης». Και φυσικά, καλή επιτυχία, κε Σμυρνιώτη.
Τηλεόραση BEST»

Κώστας Τζιούμης: «Οι αριθμοί της δημοσκόπησης είναι η αιτία της πνευματικής σύγχυσης και του εκνευρισμού του κ. Σμυρνιώτη»

H αυτόνομη και ανεξάρτητη Υπηρεσία ΔΕΥΑ Τρίπολης, με συγκεκριμένα καθήκοντα προς τους δημότες και μόνο, με υποχρεώσεις στις οποίες -κατά κοινή παραδοχή- ανταποκρίνεται άριστα, δέχθηκε αιφνιδίως και αδικαιολογήτως ανοίκεια επίθεση και συκοφαντική δυσφήμηση από τον κ. Σμυρνιώτη.


Με αφορμή μία δημοσκόπηση ενός καναλιού, δημοσκόπηση με την οποία φυσικά ουδεμία σχέση έχει η ΔΕΥΑ Τρίπολης, γίνονται απαράδεκτες εις βάρος της δηλώσεις και, δήθεν, «αποκαλύψεις» από τον κύριο που επιδιώκει την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου.
Ας μην επικαλείται τη Δικαιοσύνη ο κ. Σμυρνιώτης για να προκαλέσει εντυπώσεις, αφού σε αυτήν, με δική μας πρωτοβουλία, θα λογοδοτήσει για τις απρέπειες των οποίων μετέρχεται για να «σβήσει» την ουσία της μέτρησης της Κοινής γνώμης και ν’ αποτρέψει την ολική κατάρρευσή του.


Για τη σωστή όμως ενημέρωση των καταναλωτών μας και της Κοινής γνώμης, υπενθυμίζουμε στον «αποκαλυπτικό» κ. Σμυρνιώτη που χρησιμοποιεί υβριστικό λόγο:
Η ΔΕΥΑ Τρίπολης ανέκαθεν ενημέρωνε και ενημερώνει τους καταναλωτές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.


Η ενημέρωση γίνεται -όπως γινόταν και επί θητείας του κ. Σμυρνιώτη- μέσω όλων των τοπικών και περιφερειακών Μ.Μ.Ε – εντύπων και ηλεκτρονικών. Με κανένα μέσο δεν έχουμε ιδιαίτερους δεσμούς, από κανένα δεν εξαρτώμεθα, όπως είναι αυτονόητο.

Χορηγίες και κοινωνικές συνεισφορές (στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων της και της νομιμότητας) ανέκαθεν και πάντοτε και στα χρόνια της δημαρχίας Σμυρνιώτη κάνει η ΔΕΥΑ Τρίπολης.
Να θυμίσουμε ότι κατά την δική του θητεία είχε χορηγηθεί και η ομάδα Μπάσκετ που τότε εκπροσωπούσε την πόλη;
Ήταν αυτό προνομιακή μεταχείριση εις βάρος άλλων αθλητικών συλλόγων;

Μήπως το αποτέλεσμα και οι αριθμοί της δημοσκόπησης είναι η αιτία του ερεθισμού, της πνευματικής σύγχυσης και του εκνευρισμού που οδήγησε στην αδικαιολόγητη, άδικη και ανήκουστη επίθεση του κ. Σμυρνιώτη εναντίον της ΔΕΥΑ Τρίπολης, της υποδειγματικά λειτουργούσας Δημοτικής Επιχείρησης;
Αναμένουμε και είμαστε βέβαιοι για τη συγγνώμη.


Σημείωση 1: Παραθέτουμε κατάλογο δαπανών ενημέρωσης και προβολής του Δήμου Τρίπολης, (τα στοιχεία είναι από την υπηρεσία, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση), επί της θητείας του κ. Σμυρνιώτη, για ένα οκτάμηνο μόνο (!), του 2014 που έφθασε στο δυσθεώρητο ποσό των 94.000€. Ήταν έτος προεκλογικό…
Υπήρχαν προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένα ΜΜΕ;


Προς γνώση και σύγκριση.
Σημείωση 2: Λέγεται ευρέως, ακούγεται παντού ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε δημοσκόπηση με -όπως πληροφορούμεθα- εντολή και δαπάνη υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της παράταξης Σμυρνιώτη.


Είναι αλήθεια;
Αν ναι, γιατί δεν δημοσιεύεται το αποτέλεσμα αυτής; Μήπως οι αριθμοί σας απογοητεύουν;

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ ΔΕΥΑ Τρίπολης
Κώστας Τζιούμης
Δήμαρχος Τρίπολης

Ο κ. Τζιούμης δημοσιοποιεί τον κατάλογο δαπανών ενημέρωσης και προβολής του Δήμου Τρίπολης σε ΜΜΕ το 2014 – 94.935,35 € μέσα σε ένα οκτάμηνο

Σχετικές δημοσιεύσεις