«Σκιρίτια 2023» στις Κολλίνες Αρκαδίας

  • Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον Αύγουστο, έχει προετοιμάσει ο Σύλλογος Φίλων της Σκιρίτιδας στις Κολλίνες Αρκαδίας.


Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τρίτη 8/8/23: Καθαριότητα – Υγεία – Πολιτισμός
Καθαρισμός και άσπρισμα κεντρικών δρόμων από 8 πρωί έως 12 μεσημέρι. Το απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου θα γίνει ενημέρωση, συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την σημασία της ανακύκλωσης.


Πέμπτη 10/8/23: Παρουσίαση ημερολογίου 2024 – Έναρξη έκθεσης φωτογραφίας στο λαογραφικό μουσείο.
Το απόγευμα θα γίνει στο σχολείο παρουσίαση του νέου ημερολογίου του 2024, αφιερωμένο στον κλήρο και στη μνήμη όσων επωμίσθηκαν το λειτούργημα του ιερέα από κτίσεως του χωριού μας και έχουν πλέον αποβιώσει. Στη συνέχεια, στο χώρο του λαογραφικού μουσείου θα γίνει η έναρξη ετήσιας θεματικής έκθεσης φωτογραφίας.


Παρασκευή 11/8/23: Επιτραπέζια για μικρούς και μεγάλους.
Η πλατεία μάς περιμένει να ακονίσουμε το μυαλό στο σταυρόλεξο, σκάκι και οι παλαιοί στην… κολιτσίνα, με δώρα έκπληξη στους νικητές.


Δευτέρα 14/8/23: Η καθιερωμένη παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά.
Εορτασμός την παραμονή της Παναγίας με συνοδεία τοπικών νηστίσιμων εδεσμάτων κατά τις επιταγές της ημέρας (πατάτα φούρνου, πληγούρι κλπ) και εκλεκτού Κολλινιάτικου οίνου.


Τετάρτη 16/8/23: Μουσική βραδιά νεολαίας.
Στον προαύλιο χώρο του σχολείου υπό το φως της σελήνης η νεολαία θα απολαύσει τη δική της μουσική βραδιά.


Πέμπτη 17/8/23: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Το απόγευμα στο σχολείο θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις βασικές πρώτες βοήθειες, που μπορούν να φανούν χρήσιμες και σωτήριες ανά πάσα στιγμή.


Παρασκευή 18/8/23: Ημερήσια εκδρομή, με λεωφορείο που θα συνδιάζει επίσκεψη σε ιστορική Μονή και θάλασσα (γύρος Πάρνωνα – Μονή Έλωνας).


Σάββατο 19/8/23: Περίπατος στην Κολλινιάτικη φύση.
Ένα νέο μονοπάτι στη φύση περιμένει να το βαδίσουμε, για να φέρει στη μνήμη μας παλιές εικόνες που έχουμε ζήσει ή να ωθήσει τη μνήμη μας να τις πλάσει, αν γεννηθήκαμε και ζούμε στην πόλη.


Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τόσο στην προετοιμασία των εκδηλώσεων όσο και κατά τη διάρκεια αυτών, μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με τα μέλη του ΔΣ.

Σχετικές δημοσιεύσεις